Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
10.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Davisov pokal tenis Juan Martin del Potro Marin Čilić

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 10.27

6 let, 6 mesecev

Ni ga ustavil niti zlomljen prst, Maradona norel na tribunah #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Davisov pokal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Konec tedna sta se v finalu Davisovega pokala v Zagrebu pomerili Hrvaška in Argentina. Po pravi teniški drami so na koncu "solatno skledo" dobili Argentinci. Enega najlepših dvobojev sta prikazala Marin Čilić in Juan Martin del Potro, ki je proti koncu dvoboja igral z zlomljenim prstom.

V nedeljo je bilo že vse pripravljeno za hrvaško slavje, saj je po prvih dveh dneh domača ekipa vodila z 2:1 in potrebovala le še točko. Prvi sobotni dvoboj je bil med Marinom Čilićem in Juanom Martinom del Potrom. Hrvat je vodil že z 2:0 v nizih in malokdo je verjel, da se visokorasli Argentinec še lahko vrne. A uspelo mu je skorajda nemogoče. Na koncu je po skoraj petih urah dvoboj dobil del Potro in izenačil na 2:2 v zmagah. Zadnji, odločilni dvoboj sta odigrala Ivo Karlović in Frederico Delbonis. Karlović pri svojih 37 letih ni zdržal velikega pritiska in gladko izgubil po treh nizih. Veliko argentinsko slavje se je lahko začelo.

Ustavil ga ni niti zlomljen prst. | Foto: Reuters Ustavil ga ni niti zlomljen prst. Foto: Reuters

Dvoboj, ki si ga bo zapomnil za vse življenje

Argentina je prvo zmago v Davisovem pokalu osvojila šele v petem poskusu. Največ zaslug je imel Delpo, kot kličejo del Potra, ki je razkril, da je bil dvoboj s Čilićem eden najpomembnejših v njegovem življenju.

"Čilić je imel dvoboj povsem pod nadzorom in nisem ga mogel ogrožati s svojim bekhendom. V tretjem nizu se je dvoboj zasukal in Čilić je začutil utrujenost. Vse je bilo odprto. Začel sem igrati bolj raznoliko, navijači so me podpirali, to sem čutil, kar mi je pomagalo, da sem bil lahko bolj sproščen. Začutil sem, da lahko izkoristim svoje priložnosti. Vseskozi sem bil pozitiven. Čustveno je bil to eden najpomembnejših dvobojev v mojem življenju. Za vedno si ga bom zapomnil," je povedal trenutno 38. igralec sveta, ki je igral z zlomljenim prstom.

"Zlomil sem si ga v petem nizu, a to ni pomembno. Šlo je za zmago v Davisovem pokalu," je dodal del Potro, ki je po veliki zmagi svoj lopar podaril Armandu Diegu Maradoni, ki je norel na tribunah zagrebške Arene.

Težko je sprejel ta poraz Marin Čilić je težko sprejel poraz, potem ko je že vodil z 2:0 v nizih. | Foto: Reuters Marin Čilić je težko sprejel poraz, potem ko je že vodil z 2:0 v nizih. Foto: Reuters

Po tem dvoboju velikega razočaranja ni mogel skriti Marin Čilić, šesti igralec sveta. "Zelo sem razočaran. Težko sprejemam ta poraz, saj smo bili zelo blizu zmagi. Mislim, da sem bil boljši ves dvoboj. V vseh treh nizih, ki jih je dobil on, sem se počutil bolje," je uvodoma povedal Čilić. Meni, da je veliko priložnost zamudil v tretjem nizu, ko je njegov nasprotnik dobil drugi opomin zaradi predolgega odmora med prvim in drugim servisom.

Ta opomni je razjezil tudi del Potra, ki je preklinjal glavnega sodnika. "Težko je bilo izgubiti tretji niz, saj sem čutil, da sem boljši. Zdelo se je, da je Juan Martin utrujen in da se težko giblje. Med servisoma je imel izjemno dolge odmore. Vsakič je prekoračil mejo. Zavlačeval je tudi pri drugem servisu, potem pa preklel sodnika. Lahko bi bil tudi diskvalificiran," je dejal Čilić.

Odločilno točko za Argentino je prispeval Frederico Delbonis. | Foto: Reuters Odločilno točko za Argentino je prispeval Frederico Delbonis. Foto: Reuters

"To je nekaj neverjetnega"

In kaj je povedal Frederico Delbonis, ki je Argentini priigral odločilno točko? "To je nekaj neverjetnega. Poskušal sem bil osredotočen in narediti tisto, kar sem moral. Če bi preveč razmišljal, mi verjetno ne bi uspelo. To je za Argentino najlepši trenutek, za mene pa eden najlepših."

Ena lepših točk v finalu:

Ne spreglejte