Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 1. 2022,
8.14

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,93

15

Natisni članek

OP Avstralije COVID-19 Bernard Tomic

Četrtek, 13. 1. 2022, 8.14

1 leto, 2 meseca

Nove težave na OP Avstralije

Črnoglede napovedi so se uresničile: Tomic je imel prav, res je pozitiven #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,93

15

Bernard Tomic | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Potem ko je avstralski teniški igralec Bernard Tomic v torek kar med teniškim obračunom napovedal, da bo zaradi pomanjkljivih ukrepov na prvenstvu čez dva dneva zagotovo pozitiven na testu na novi koronavirus, in celo izzval sodnico, da jo pelje na kosilo, če se to ne bo uresničilo, se je zdaj to res zgodilo.

29-letni Bernard Tomic je že v prvem krogu kvalifikacij za prvi grand slam turnir sezone tožil nad slabim počutjem in kritiziral organizatorje prvenstva, ker za vstop na igrišče zadostuje že hitri test, ki ga igralci opravijo v svoji hotelski sobi, in ne PCR-test, ki je bolj zanesljiv.

Sodnico je celo izzval, da jo pelje na kosilo, če čez dva dneva ne bo pozitiven na testu, in obratno, da bo na kosilo ona peljala njega, če bo njegov test res pozitiven. Po poročanju medija The Age je danes postalo jasno, da so bile njegove napovedi pravilne. Na PCR testiranju je res bil pozitiven. 

Fizično, še bolj pa psihično v slabi koži

Tomić, ki je pozitiven rezultat testa dobil 48 ur po igri z ruskim teniškim igralcem Romanom Safiullinom (izgubil je z 1:6, 4:6), je trenutno v izolaciji.

"Še vedno se počutim precej slabo," je izjavil v pogovoru za medija Herald in The Age. "Še bolj kot fizično se slabo počutim psihično, saj sem bil resnično motiviran, da mi uspe vrnitev in da dokažem avstralskemu občinstvu, da sem lahko igralec, kakršnega pričakujejo. Razočaran sem, da me je virus pri tem ustavil," je skrušen igralec, ki slovi po svojih temperamentih izpadih.

Tomić je po Nicku Kyrgiousu že drugi avstralski igralec, ki se je zaradi okužbe z novim koronavirusom moral umakniti s turnirja, ta je zaradi dogajanja okrog Novaka Đokovića že tako pod drobnogledom medijev in javnosti.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Tudi po osmih dneh ni končne odločitve, Đoković ostaja v Avstraliji

 

Ne spreglejte