Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2014,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Karolina Pliškova

Sobota, 13. 9. 2014, 10.48

8 let

Brez slovenskega polfinala v Banja Luki: Bedene se ni pridružil Roli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izgubil v četrtfinalu 64.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja challenger v Banja Luki. Blaž Rola se je uvrstil v polfinale.

Od 25-letnega Ljubljančana je bil boljši Srb Viktor Troicki, ki se bo v polfinalu pomeril z Blažem Rolo. Beograjčan, ki je pred tremi leti zasedal že 12. mesto na lestvici ATP, je četrtega nosilca izločil v dveh nizih s 6:4 in 7:6 (5). Troicki se bo v polfinalu pomeril s še enim Slovencem. Nasproti mu bo stal prvi nosilec Blaž Rola, ki je v četrtfinalu z 2:6, 6:4 in 6:3 ugnal Belgijca Kimmerja Coppjeansa. V drugem polfinalu bosta igrala Avstrijec Andreas Haider-Maurer in Španec Albert Ramos-Vinolas.

V finalu teniškega turnirja WTA v Hongkongu z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev se bosta pomerili Nemka Sabine Lisicki in Čehinja Karolina Pliškova. Lisickijeva je v polfinalu s 6:3, 3:6 in 6:2 premagala Italijanko Francesco Schiavone, Pliškova pa je bila s 6:1, 4:6 in 6:4 boljša od Belgijke Alison Van Uytvanck.

Dvajsetletna Nastja Kolar je stopničko bližje uvrstitvi v glavni žreb teniškega turnirja WTA z nagradnim skladom pol milijona dolarjev v Seulu. Celjanka je gladko z le eno izgubljeno igro s 6:1, 6:0 po manj kot 40 minutah dvoboja v 1. krogu kvalifikacij odpravila domačinko Sang Hee Park. Kolarjeva (210. igralka na lestvici WTA), ki je sedma nosilka, se bo v 2. krogu kvalifikacij pomerila s še eno domačinko Da Hye Kim, dve leti mlajšo in 387 mest nižje uvrščeno, ki je bila v kvalifikacijah tako kot Kolarjeva tekmica v 1. krogu povabljena s posebnim vabilom organizatorjev turnirja.

Prva nosilka turnirja je Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki se bo v 1. krogu pomerila z najboljšo Slovenko Mariborčanko Polono Hercog.

V finalu Quebeca Lučić-Baronijeva in Venus Williams

V finalu teniškega turnirja WTA v Quebec Cityju bosta zaigrali Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni in prva nosilka Venus Williams. Hrvaška igralka je v polfinalu 250.000 dolarjev vrednega tekmovanja premagala Nemko Julio Görges s 6:4, 5:7, 6:2, prvopostavljena Američanka pa rojakinjo Shelby Rogers s 6:3, 6:3.

Williamsova bo v finalu skušala priti do 46. naslova na turnirjih WTA in drugega letošnjega po Dubaju, Lučić-Baronijeva pa bo ob morebitni zmagi tretjič dobila turnir WTA, prvi zmagi pa segata v leti 1997 in 1998.

Ne spreglejte