Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
25. 9. 2015,
9.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković

Petek, 25. 9. 2015, 9.17

8 let

Boris Becker: Potem pa pride neki fant iz Srbije …

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Potem pa pride neki fant iz Srbije ter pokvari zabavo Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu," je na prireditvi v Jugoslovenskem dramskem pozorištu povedal Boris Becker.

Boris Becker, trener najboljšega teniškega igralca na svetu, je bil v Beogradu gost fundacije Novaka Đokovića. Obiskovalci prireditve so tako lahko Beckerja spoznali še nekoliko drugače.

Becker je poudaril, da je nemogoče povedati, kdo je najboljši igralec vseh časov, ter dodal, da je jasno, da je njegov varovanec prekinil dominacijo Rogerja Federerja in Rafaela Nadala. "Že od nekdaj se postavlja vprašanje, kdo je najboljši igralec vseh časov. Na to vprašanje se na da odgovoriti, saj je imel ta šport v določenih obdobjih veliko šampionov. Na začetku tisočletja smo imeli fanta iz Švice, ki je osvojil vse. Osvojil je 17 turnirjev za grand slam in veliko jih je menilo, da je najboljši vseh časov. Nato se je pojavil Španec, ki je devetkrat osvojil OP Francije, kar je neverjeten rezultat. Bilo je še nekaj drugih igralcev, vendar se je potem pojavil neki fant iz Srbije in pokvaril vso zabavo. Zabavo Rogerja in Rafaela," je povedal Becker. Ta še vedno velja za najmlajšega igralca, ki je osvojil prestižni turnir v Wimbledonu.

Ponosen je na Novaka

Đoković je letos v New Yorku osvojil svoj deseti turnir za grand slam ter se tako še bolj približal Federerju in Nadalu. V bogati vitrini mu še vedno manjka lovorika iz Pariza (OP Francije), ki jo napada že zadnjih nekaj let. Prav tako si te lovorike želi Becker. "Ponosen sem na Novaka. Ponosen sem na njegovo odločnost in vztrajnost. To je razlog, da je tako dolgo na vrhu. Tega sem se tudi sam naučil od njega. Zmage so kot droga, kar sem tudi sam občutil, ko sem bil igralec," je poudaril 47-letni Boris. Legendarni Nemec meni, da je v zadnjih letih tenis priljubljen ravno zaradi velikih rivalstev. "Zelo pomembno je, da so med igralci velika rivalstva. To je eden izmed glavnih razlogov, da je tenis tako priljubljen. Imate igralce, kot so Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray, Stan Wawrinka … Vsak ima za seboj drugačno zgodbo in prihaja iz drugačnega okolja, a med njimi so nastala velika rivalstva," so povzeli Beckerja na spletnem portalu B92.

Ne spreglejte