Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
15.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

tenis Andy Murray Novak Đoković Boris Becker

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 15.43

6 let, 7 mesecev

Boris Becker: Ali o tem govori vsak dan? Absolutno ne.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Boris Becker

Boris Becker, trener Novaka Đokovića, je razkril, da želi njegov varovanec rušiti teniške rekorde. Prav tako je priznal, da ga je ponovna združitev Andyja Murrayja in Ivana Lendla presenetila.

Nemški teniški strokovnjak meni, da je Novak Đoković v zadnjem obdobju zelo napredoval, vseeno pa so še stvari, ki jih lahko izboljša. Prvi igralec sveta se te dni pripravlja na najprestižnejši turnir v letu – Wimbledon, kjer bo branil lansko lovoriko. Turnir bo na sveti travi na sporedu od 27. junija do 10. julija.

Novak Đoković šteje lovorike ... | Foto: Novak Đoković šteje lovorike ...

Nole želi biti najboljši vseh časov

"On želi rušiti rekorde in biti še boljši kot preteklo leto. V zadnjih letih je napredoval v več pogledih igre, a o tem vam ne bom veliko govoril. Vseeno je še nekaj stvari, pri katerih lahko napreduje. Ni treninga, ki ga ne bi opravil na najvišji ravni. Njegova miselnost ga je pripeljala do tja, kjer je danes. Vedno si želi še več," je uvodoma povedal Becker, ki pravi, da ne pozna igralca, ki se brani bolje kot Đoković. "Dodal je agresivnost, izboljšal servis in ugotovil, da mu ostane več energije za poznejše dvoboje, če na turnirjih za grand slam zlahka dobi prvih nekaj dvobojev."  

Nemec je razkril, da njegov varovanec zagotovo spremlja zgodovino tenisa in da ve, da je Roger Federer osvojil 17 lovorik za grand slam, Nadal in Sampras 14 … "Ali o tem govori vsak dan? Absolutno ne. On želi biti najboljši vseh časov, zaradi česar ve, koliko lovorik ima."

Sodelovanje med Ivanom Lendlom in Andyjem Murrayjem je že obrodile prve sadove. | Foto: Sodelovanje med Ivanom Lendlom in Andyjem Murrayjem je že obrodile prve sadove.

Lendl ve, kako se zmaga v finalu

Na začetku prejšnjega tedna je na dan prišla novica, da je drugi igralec sveta Andy Murray znova združil moči s Čehom Ivanom Lendlom. Ta je s Škotom v preteklosti že več kot uspešno sodeloval. Murray je pod njegovim vodstvom osvojil edina turnirja za grand slam. Njuno sodelovanje je že obrodile prve sadove, saj je Murray konec tedna še petič osvojil turnir v londonskem Queen's Clubu. "Bil sem nekoliko presenečen. Mislim, da sta Jamie Delgado in preostala ekipa opravila odlično delo na pesku. Mislim, da še nikoli ni igral bolje," je povedal Becker.

Pred tem so se širile govorice, da naj bi si Andy po prekinitvi sodelovanja za Amelie Mauresmo novega trenerja našel šele po Wimbledonu. Becker ugotavlja, da se je moralo med OP Francije in turnirjem v Queensu nekaj zgoditi. "Ivan Lendl ve, kako se zmaga v finalu. Skupaj sta osvojila dva turnirja za grand slam. On je v ekipo prinesel nekaj, česar ni še nihče," je še povedal šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte