Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
21.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Venus williams Wimbledon Simona Halep Garbine Muguruza

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 21.17

6 let, 6 mesecev

Wimbledona (ATP), 7. dan

V Wimbledonu so znane vse četrtfinalistke, med njimi je tudi 37-letna Williamsova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Anja Konjuh | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V ženskem delu Wimbledona so najboljše igralke igrale dvoboje osmine finala. Sedmi dan je imel tudi slovenski pridih, ki pa ni bil najuspešnejši za naše igralke. V mešanih dvojicah je bila uspešna le Andreja Klepač.

Na osrednjem igrišču je bil že prvi dvoboj zelo zanimiv, ko sta igrali 19-letna Hrvatica Anja Konjuh in izkušena Venus Williams, petkratni zmagovalki Wimbledona. Na koncu je bila po dveh nizih boljša Venus. Tekma se je končala z izidom 6:3 in 6:2.

Angelique Kerber se po porazu v osmini finala poslavlja od prvega mesta na lestvici WTA. | Foto: Reuters Angelique Kerber se po porazu v osmini finala poslavlja od prvega mesta na lestvici WTA. Foto: Reuters Prva nosilka turnirja Angelique Kerber je izgubila proti Španki Garbine Muguruza. Po tretjem zaporednem neuspehu na turnirjih za grand slam - v Parizu je Nemka izpadla že v prvem krogu -, bo morala predati naziv najboljše igralke sveta Romunki Simoni Halep ali Čehinji Karolini Pliškovi. Lani je namreč igrala v finalu, tako da bo na kakovostni računalniški lestvici izgubila precej točk.

Simona Halep, druga nosilka turnirja, je brez večjih težav odpravila Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Ta se več kot uspešno vrača po rojstvu prvega otroka.

 

Andreja Klepač je končala nastope v ženskih dvojicah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač je končala nastope v ženskih dvojicah. Foto: Guliverimage/Getty Images

Klepačeva je že končala dvoboje med ženskimi dvojicami, potem ko je v paru z Mario Jose Martinez Sanchez izgubila proti ruski dvojici Ekaterini Makarovi in Eleni Vesnini (6:4, 6:4). V mešanih dvojicah sta Andreja Klepač in Kanadčan Daniel Nestor v šestnajstini finala turnirja v Wimbledonu v konkurenci mešanih dvojic premagala indijsko-japonsko dvojico Purav Raja in Eri Hozumi s 6:2 in 7:5. 

Katarina Srebotnik je v paru z Južnoafričanom Ravenom Klassnom izpadla v šestnajstini finala turnirja v Wimbledonu v konkurenci mešanih dvojic. Od slovensko-južnoafriške naveze sta bila boljša Hrvat Mate Pavić in Ukrajinka Ljudmila Kičenok s 6:4 in 7:5.

V mlajši konkurenci je prvič na travo stopila tudi naša najbolj talentirana igralka Kaja Juvan. Ljubljančanko je v uvodnem krogu premagala Ukrajinka Marta Kostyuk, peta nosilka. Končni izid je bil 7:5 in 6:3.

* Wimbledon (ATP), 7. dan

 

 
Ne spreglejte