Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
21.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

1

Natisni članek

Wimbledon Roger Federer Novak Đoković Rafael Nadal Andy Murray

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 21.55

6 let, 7 mesecev

Wimbledona (ATP), 7. dan

Nadal po dramatičnem maratonu odhaja domov, Đoković bo moral počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

1

Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Po dnevu premora smo v Wimbledonu videli nekaj izjemno zanimivih dvobojev. Andy Murray in Roger Federer sta se gladko uvrstila v četrtfinale, Rafael Nadal se je nekoliko presenetljivo poslovil, dvoboj Novaka Đokovića pa so prestavili na torek.

Na igrišču številka ena sta pravo teniško poslastico uprizorila Rafael Nadal in Gilles Muller, ki je pred tem izločil Aljaža Bedeneta. Na koncu je v petem nizu nekoliko presenetljivo več zbranosti pokazal Luksemburžan, ki je izkoristil šele peto zaključno žogico za končno zmago (6:3, 6:4, 3:6, 4:6 in 15:13). Igralca sta na igrišču preživela skoraj pet ur, natančneje štiri ure in 51 minut. Za Mullerja je to prvo četrtfinale v Wimbledonu. Tam ga čaka Hrvat Marin Čilić, sedmi nosilec turnirja.

Prva sta na osrednje igrišče stopila domačin Andy Murray in Benoit Paire. Murray, ki brani lansko zmago na sveti travi, je Francoza gladko odpravil po treh nizih (7:6, 6:4, 6:4). V četrtfinalu ga čaka Američan Sam Querry, ki je pred tem po petih nizih premagal Južnoafričana Kevina Andersona.

Roger Federer se je brez težav uvrstil v četrtfinale. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer se je brez težav uvrstil v četrtfinale. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer drugi najstarejši v zgodovini

Predzadnja sta osrednje igrišče zavzela Roger Federer in Grigor Dimitrov. Švicar je tudi z Bolgarom opravil brez večjih težav, saj se je dvoboj končal po treh nizih (6:4, 6:2, 6:4). S tem je Federer še korak bližje osmi zmagi v Wimbledonu. Švicar je ob tem postal drugi najstarejši četrtfinalist Wimbledona po Kenu Rosewallu, ki je bil leta 1971 ob preboju med zadnjo osmerico star 39 let. Federer bo v četrtfinalu igral z visokoraslim Kanadčanom Milošem Raoničem.

Novaka Đokovića v osmini finala čaka Francoz Adrian Manarino. Njun dvoboj so prestavili na torek.

* Wimbledon (WTA), 7. dan

Dvoboji v živo:

Ne spreglejte