Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andy Murray Davisov pokal

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 15.30

8 let

Bo Andy Murray zaradi Davisovega pokala izpustil finalni turnir?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot vse kaže, se lahko tretji igralec sveta Andy Muray zaradi Davisovega pokala odpove finalnemu turnirju, če se bodo Belgijci v finalu odločili za peščeno podlago.

Andy Murray je bil zadnji konec tedna najbolj zaslužen, da se je Velika Britanija prvič po 37 letih uvrstila v veliki finale Davisovega pokala, potem ko so v Glasgowu premagali Avstralijo. Prvi britanski igralec je razkril, da se bo, če bo treba, odpovedal že tradicionalnemu finalnemu turnirju v dvorani O2 v Londonu, kjer se zbere najboljših osem igralcev z lestvice ATP. Razlog za to pa je priprava na finale Davisovega pokala, ki so ga Britanci nazadnje osvojili davnega leta 1936.

Finale Davisovega pokala se bo začel le pet dni po finalnem turnirju v Londonu. Veliko pa bo odvisno tudi od Belgijcev, ki so domačini v finalu in lahko izbirajo podlago igrišča. Odločitev bodo sporočili v torek. Stvar bi se lahko zapletla, če se bodo odločili za peščeno podlago.

Potrebuje več kot samo dva dneva

"Nastop bi bil pod vprašajem, če bi igrali na pesku. Moral bi se privajati na novo podlago. Če bi se na finalnem turnirju – igra se na trdi podlagi – uvrstil v finale, bi si moral vzeti nekaj časa za počitek, kar bi pomenilo, da bi imel pred finalom Davisovega pokala le dva dneva časa za pripravo na peščeno podlago, kar bi bilo vsekakor premalo. Sam potrebujem več časa, da se moj hrbet privadi na novo podlago," je za BBC povedal Škot.

"Lani ste lahko videli, kako težko je bilo za Rogerja Federerja. Če v nedeljo igraš v finalu, si moraš potem vzeti nekaj počitka. Ne moreš po petih dvobojih proti najboljšim igralcem sveta nadaljevati brez dneva odmora," je še povedal Murray.

Znano je, da se Belgijci raje odločijo za počasnejšo podlago. Tako bodo poskusili nevtralizirati prednost Murrayja, ki se bolje znajde na hitrejših podlagah, čeprav je letos zelo dobro igral tudi na pesku. Veliko bo jasno že v torek.

Ne spreglejte