Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 1. 2020,
16.04

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Blaž Rola Katarina Srebotnik Tamara Zidanšek Blaž Kavčič

Sreda, 8. 1. 2020, 16.04

4 leta, 3 mesece

Teniški globus, 9. januar

Blaž Kavčič se, kot trenutno kaže, vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Blaž Kavčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V noči na sredo je bilo na delu kar nekaj slovenskih igralcev. Uspešna sta bila Blaž Kavčič in Andreja Klepač.. Predvsem Kavčič je na začetku leta v dobri formi. Posloviti so se morali Tamara Zidanšek, Katarina Srebotnik, Dalila Jakupović in tudi Blaž Rola.

Blaž Kavčič nam je pred časom dejal, da se prvič po dolgem času dobro počuti in da je zdrav. To kaže tudi na teniških igriščih, potem ko se je prebil v tretji krog turnirja serije Challenger v Novi Kaledoniji. Ljubljančan je v drugem krogu premagal Britanca Jaya Clarka (6:4, 6:2), trenutno 154. igralca sveta. V osmini finala ga čaka Italijan Thomas Fabbiano, peti nosilec turnirja in 111. igralec sveta.

Klepačeva uspešna v Brisbanu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je zmagala v 1. krogu turnirja WTA v Brisbanu z nagradnim skladom 1,4 milijona dolarjev. Klepačeva je v konkurenci dvojic skupaj s Čehinjo Lucie Hradecko ugnala Latvijko Anastasijo Sevastovo in Američanko Sloane Stephens s 6:2 in 6:2, je piše STA.

Tamara Zidanšek | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Američanka je boljša od Tamare Zidanšek

Potem ko je druga najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek z zmago odprla novo sezono na turnirju WTA v Aucklandu, ko je izločila šesto nosilko Švedinjo Rebecco Peterson, je nastope končala v drugem krogu. Iz nadaljevanja jo je izločila 25-letna Američanka Jessica Pegula, 82. igralka sveta, ki je zmagala s 6:2 in 6:3.

V dvojicah je prav tako na turnirju v Aucklandu izpadla Katarina Srebotnik. Srebotnikovo in Avstralko Monique Adamczak sta premagali Belgijki Kirsten Flipkens in Alison Van Uytvanck s 7:6 (5), 4:6 in 10:6.

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je na turnirju WTA v Shenzhenu z nagradnim skladom 650.000 dolarjev izgubila v četrtfinalu dvojic. Skupaj z Romunko Raluca-Ioano Olaru sta morali priznati premoč tretjima nosilkama, Kitajkama Ying-Ying Duan in Saisai Zheng, ki sta zmagali s 6:2 in 7:6 (5).

Svoj nastop je končal tudi Blaž Rola. Ptujčan je moral na turnirju Cahllenger v Canaberri priznati premoč Nemcu Dominiku Koepferju, ki ga je premagal z izidom 6:4, 3:6, 6:0.

Aljaž Bedene | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Bedene na delu v petek, ko ga čaka Stan Wawrinka

Uspešno je sezono začel tudi Aljaž Bedene, trenutno naš najboljši teniški igralec, ki igra v Dohi. Bedene se je že včeraj prebil v četrtfinale, kjer ga v petek čaka Stan Wawrinka, prvi nosilec turnirja.

Hrvaška v zadnjem krogu s prvega mesta do izpada

Na teniškem pokalu ATP v Avstraliji so znani vsi četrtfinalisti. Kot drugouvrščeni državi sta se naprej uvrstili Belgija in Kanada, zmagovalci skupin pa so bili Srbija, Rusija, Avstralija, Španija, Velika Britanija in Argentina.

Zgodba zadnjega dne predtekmovanja je bil izpad Hrvaške. Pred začetkom dvoboja z Argentino so bili naši južni sosedje prvi na lestvici in za uvrstitev med osem so potrebovali le eno točko iz treh partij. Izgubili so vse tri; Borna Čorić in Marin Čilić sta pokleknila v dveh nizih, ena najboljših dvojic na svetu v postavi Ivan Dodig/Nikola Mektić pa je morala priznati premoč argentinski navezi Ken Rosewall/Diego Schwartzman.

Marin Čilić je bil poražen v dveh nizih. | Foto: Gulliver/Getty Images Marin Čilić je bil poražen v dveh nizih. Foto: Gulliver/Getty Images

Prva četrtfinalna para sta Avstralija - Velika Britanija in Argentina - Rusija, v petek pa bodo zaigrale še Srbija - Kanada in Španija - Belgija. Med osem sta se tako uvrstila oba glavna zvezdnika novoustanovljenega ekipnega tekmovanja, Rafael Nadal in Novak Đoković. Slednji je Srbiji prinesel eno od dveh točk po gladki zmagi nad Čilencem Cristianom Garinom.

Španci Nadal, Roberto Bautista-Agut in Pablo Carreno Busta so v Perthu s 3:0 v skupini B premagali Japonsko. Doslej sta bili obe ekipi na turnirju, na katerem nastopa 24 moštev, neporaženi. Bautista-Agut je najprej s 6:2 in 6:4 odpravil Goja Soedo, Nadal pa nato s 7:6 (4) in 6:4 Yoshihita Nishioko. Španci so nato delo dokončali še z zmago med dvojicami, piše STA.

Ob tem je Poljska z 2:1 odpravila Avstrijo, Gruzija in Južnoafriška republika pa sta bili z enakim rezultatom boljši od Urugvaja oziroma Francije.

Tamara Zidanšek
Sportal Dekleta imajo tokrat višje cilje, vrača se tudi Zidanškova
Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek je izločila šesto nosilko turnirja
Blaž Kavčič
Sportal Kaj se dogaja v slačilnicah največjih teniških turnirjev? #video

Izidi:

Ne spreglejte