Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 7. 2017,
18.28

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Grega Žemlja Blaž Kavčič

Nedelja, 16. 7. 2017, 18.28

6 let, 9 mesecev

Blaž Kavčič prvi nosilec Slovenia Opna v Portorožu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Blaž Kavčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Še trije tedni so ostali do začetka največjega teniškega turnirja v Sloveniji, challengerja z nagradnim skladom 42.500 evrov Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017 v Portorožu. Prvi nosilec turnirja bo najvišjeuvrščeni Slovenec na lestvici ATP Blaž Kavčič, ki je na slovenski obali slavil leta 2014.

Poleg Kavčiča, ki je trenutno 110. igralec na svetu, bosta v glavnem delu turnirja slovenske barve branila še Grega Žemlja (238.) in Gregor Boh (1958.), ki je dobil povabilo organizatorja. Tega je bil deležen tudi mladi Španec Jaime Fermosell Delgado (849.), preostala dva pa bo Teniška zveza Slovenije verjetno unovčila oziroma ju čuvala do zadnjega trenutka, če se bo slučajno Blaž Rola premislil in prišel v Portorož.

Če je pred tedni še obstajala majhna možnost, da bi v Portorož prišel tudi Aljaž Bedene, je zdaj jasno, da najboljši slovenski tenisač, ki nastopa za Veliko Britanijo, ne bo igral na challengerju, bo pa v času turnirja tako kot lani bival in treniral v Portorožu.

V kvalifikacijah šest slovenskih igralcev

V kvalifikacijah bo nastopilo šest slovenskih igralcev, med dvojicami pa sta wild carda prejela para Tilen Žitnik/David Ambrožič ter Gregor Boh/Gregor Repina.

Glede na uvrstitve na lestvici ATP bodo za Kavčiča najtrši tekmeci 31-letni Španec Adrian Menendez-Maceiras, ki je s 145. mestom drugi nosilec, ter Belorusa Ilija Ivaška (161.) in Egor Gerasimov (166.), ki sta tretji oziroma četrtopostavljena igralca.

Turnir se bo začel 4. avgusta, finale pa je na sporedu v soboto, 12. avgusta. V tem času se bo na teniškem stadionu ter na portoroški plaži zvrstilo šest glasbenih koncertov - Tony Cetinski, Bajaga, Hornets, Rok'n'Band, Canto Libero, Parni Valjak - tako kot vsako leto pa se bo na igriščih Marine Portorož predstavilo tudi preko 1000 mladih slovenskih teniških upov.

Ne spreglejte