Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 1. 2015,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

tenis ATP Blaž Kavčič Andreja Klepač WTA

Nedelja, 4. 1. 2015, 12.58

8 let

Blaž Kavčič naprej v Dohi, Andreja Klepač izpadla v Brisbanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S prvimi dvoboji se je odprla nova teniška sezona. Blaž Kavčič je z zmago začel kvalifikacije za glavni turnir serije ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev.

Blaž Kavčič je v 1. krogu kvalifikacij gladko brez izgubljenega niza z dvakrat 6:4 premagal Britanca Kyla Edmunda. Ljubljančan, drugi nosilec kvalifikacij, se bo v 2. krogu kvalifikacij meril z Italijanom Marcom Cecchinatom.

Turnirsko dogajanje se je začelo tudi v Brisbanu, kjer je s slovenskega gledišča zanimiv ženski turnir WTA z nagradnim skladom milijon ameriških dolarjev. V konkurenci dvojic je nastope že sklenila Andreja Klepač, ki je v paru s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik morala priznati premoč srbsko-nemški kombinaciji Ana Ivanović in Angelique Kerber s 4:6, 1:6.

Prvi dvoboj v konkurenci dvojic Brisbana še čaka Velenjčanko Katarino Srebotnik, ki je združila moči s Francozinjo Caroline Garcia. Slovensko-francoski par se bo v 1. krog turnirja dvojic pomeril z nemško-slovaško navezo Andrea Petković in Magdalena Rybarikova.

Najboljša slovenska teniška igralka v posamični konkurenci Polona Hercog je že dobila nasprotnico v 1. krogu teniškega turnirja serije WTA v kitajskem Shenzhenu z nagradnim skladom 500.000 ameriških dolarjev. Hercogova bo prekrižala lopar z Romunko in sedmo nosilko Monico Niculescu.

Ljubljančan s stalnim prebivališčem v Londonu Aljaž Bedene se trenutno za prvi letošnji nastop v glavnem žrebu turnirja ATP bori v indijskem Chennaiju, kjer se bo prihodnji teden začel turnir ATP z nagradnim skladom 400.000 ameriških dolarjev. Bedene, peti nosilec kvalifikacij, je preskočil že dve kvalifikacijski oviri, v 1. krogu je izločil domačina Sumita Nagala, v 2. krogu pa je bil boljši še od Indijca Jeevana Nedunchezhiyana. Bedeneta v 3. kvalifikacijskem krogu čaka še en Indijec Vinayak Sharma Kaza.

Ne spreglejte