Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 7. 2022,
22.45

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

teniški globus Casper Ruud Matteo Berrettini

Sobota, 23. 7. 2022, 22.45

1 leto, 9 mesecev

Teniški globus, 23. julij

V Zadru rojena Američanka ugnala drugo igralko sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Bernarda Pera | Ameriška teniška igralka hrvaškega rodu Bernarda Pera je v Budimpešti osvojila svojo prvo turnirsko zmago, scenarij pa se je ponovil še v Hamburgu.   | Foto Guliverimage

Ameriška teniška igralka hrvaškega rodu Bernarda Pera je v Budimpešti osvojila svojo prvo turnirsko zmago, scenarij pa se je ponovil še v Hamburgu.  

Foto: Guliverimage

Ameriška teniška igralka hrvaškega rodu Bernarda Pera je prejšnji teden v Budimpešti dosegla prvo turnirsko zmago v seriji WTA, vajo pa je ponovila še v tem tednu in osvojila turnir v Hamburgu z nagradnim skladom 251.750 dolarjev. V nedeljski moški finale sta se prebila Italijan Lorenzo Musetti in Španec Carlos Alcaraz. 

V današnjem finalnem obračunu je bila 27-letna Pera boljša od prvopostavljene Estonke Anett Kontaveit s 6:2 in 6:4. V Zadru rojena Američanka je za zmago nad trenutno drugo igralko na jakostni lestvici WTA potrebovala uro in 14 minut.

V nedeljski moški finale turnirja v Hamburgu pa sta se prebila Italijan Lorenzo Musetti in Španec Carlos Alcaraz. Italijan je v polfinalu premagal Argentinca Francisca Cerundola s 6:3 in 7:6 (3), Španec pa Slovaka Alexa Molčana s 7:6 (2) in 6:1.

Devetnajstletni Španec Carlos Alcaraz bo v drugem največjem nemškem mestu naskakoval svojo šesto turnirsko zmago. | Foto: Reuters Devetnajstletni Španec Carlos Alcaraz bo v drugem največjem nemškem mestu naskakoval svojo šesto turnirsko zmago. Foto: Reuters

Devetnajstletni Španec bo v drugem največjem nemškem mestu naskakoval svojo šesto turnirsko zmago. Po lanski zmagi v Umagu je letos dobil turnirje v Madridu, Barceloni, Miamiju in Rio de Janeiru, leto dno starejši Italijan pa doslej še ni zmagal na turnirjih serije ATP.

Izid:
- Hamburg, WTA (251.750 dolarjev):
- finale:
Bernarda Pera (ZDA) : Anett Kontaveit (Est/1) 6:2, 6:4.

- Hamburg, ATP (1,9 milijona dolarjev):
- polfinale:
Lorenzo Musetti (Ita) : Francisco Cerundolo (Arg) 6:3, 7:6 (3)
Carlos Alcaraz (Špa/1) : Alex Molčan (Slk) 7:6 (2), 6:1.

Italijan Matteo Berrettini in Norvežan Casper Ruud sta finalista teniškega turnirja ATP v švicarskem Gastaadu. Drugopostavljeni Berrettini je v današnjem prvem polfinalnem obračunu premagal Avstrijca Dominica Thiema s 6:1 in 6:4, medtem ko je bil prvopostavljeni Ruud v drugem boljši od Španca Alberta Ramos-Vinolasa s 6:2 in 6:0.

Italijan Matteo Berrettini bo v finalu teniškega turnirja v Gastaadu igral proti Norvežanu Casperju Ruudu.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Italijan Matteo Berrettini bo v finalu teniškega turnirja v Gastaadu igral proti Norvežanu Casperju Ruudu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Visokorasli Italijan bo v nedeljo v Švici, kjer je nagradni sklad 597.900 evrov, naskakoval svojo osmo turnirsko zmago in drugo v Gstaadu po letu 2018, Ruud pa deveto zmago. V tej sezoni je že zmagal na dveh turnirjih na peščeni podlagi v Ženevi in Buenos Airesu, na odprtem prvenstvu Francije v Parizu pa je v finalu klonil proti Špancu Rafaelu Nadalu.

Italijansko-romunski finale v Palermu

Italijanska teniška igralka Lucia Bronzetti se je po zmagi nad rojakinjo Jasmino Paolini z 0:6, 6:3 in 6:3 uvrstila v finale turnirja WTA v Palermu z nagradnim skladom 251.570 dolarjev. V drugem polfinalu je Romunka Irina Begu, sicer šesta nosilka, s 3:6, 6:3 in 6:4 premagala četrto nosilko, Španko Saro Sorribes Torno.

Za naslov se bosta tako danes pomerili 78. igralka s svetovne lestvice, 23-letna Bronzettiijeva, ki doslej še ni osvojila nobenega turnirja, ter 43. igralka z lestvice WTA, 31-letna Begujeva, ki je v karieri doslej med posameznicami že osvojila štiri naslove.

Izida:
- Gstaad, ATP (597.900 evrov):
- polfinale:
Matteo Berrettini (Ita/2) : Dominic Thiem (Avt) 6:1, 6:4
Casper Ruud (Nor/1) : Albert Ramos-Vinolas (Špa/4) 6:2, 6:0

- Palermo, WTA (251.570 dolarjev):
- polfinale:
Lucia Bronzetti (Ita) - Jasmine Paolini (Ita) 0:6, 6:3, 6:3.
Irina Begu (Rom/6) - Sara Sorribes Tormo (Špa/4) 3:6, 6:3, 6:4.

 

Ne spreglejte