Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 5. 2015,
15.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Andy Murray

Sreda, 6. 5. 2015, 15.34

8 let, 5 mesecev

Andy Murray po 39 letih za Britance osvojil turnir na pesku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Najboljši britanski teniški igralec je prejšnji konec tedna zmagal na turnirju v Münchnu in tako po 39 letih postal prvi Britanec, ki je zmagal turnir na rdečem pesku.

Za 27-letnega teniškega igralca je bil to prvi turnir po poroki, potem ko je zvestobo obljubil svoji dolgoletni partnerici Kim Sears. Murray je v dramatičnem finalu premagal domačina Philippa Kohlschreiberja. Dvoboj, ki je bil zaradi dežja prestavljen na ponedeljek, pa je trajal več kot tri ure.

Ta zmaga je za Andyja lepa popotnica za OP Francije, ob tem pa je lahko še toliko bolj zadovoljen, saj je končal skoraj 40-letni britanski post na pesku. Zadnji Britanec, ki je zmagal na pesku, je bil pred 39 leti Buster Mottram.

"Bil je zelo težek dvoboj, saj je Kohlschreiber zelo dobro serviral, kar mi je počasi najedalo živce," je po tekmi povedal Murray, ki je osvojil 32-turnirsko lovoriko v karieri. "Dež je stvar še otežil, vendar sem kot Škot navajen takšnih razmer. Zadnji dnevi so bili težki, zato sem še toliko bolj vesel zmage na pesku. Nisem vedel, da sem po dolgih letih prvi Britanec, ki je zmagal na pesku. To je zame velika čast," je povedal tretji igralec sveta, ki je trenutno že na turnirju v Madridu, kjer se bo sredo zvečer udaril prav s Kohlschreiberjem. Se mu bo Nemec v španski prestolnici maščeval za poraz na domačih tleh?

Ne spreglejte