Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
5. 7. 2017,
8.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Aljaž Bedene Wimbledon

Sreda, 5. 7. 2017, 8.11

6 let, 7 mesecev

Aljaž Bedene se v Wimbledonu počuti kot doma

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Aljaž Bedene | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V Wimbledonu v moški konkurenci še vedno ostaja nekaj slovenskega pridiha, potem ko se je v drugi krog turnirja uvrstil Aljaž Bedene, Slovenec z britanskim potnim listom. Bedene je izjavil, da se pred britanskim občinstvom počuti kot doma. V sredo ga čaka bosanski predstavnik.

Verjetno je pred televizijskim ekrani kar nekaj slovenskih navdušencev stiskalo pesti za Aljaža Bedeneta. Kot kaže, uspešno, saj je v ponedeljek v maratonskem dvoboju premagal visokoraslega Hrvata Iva Karlovića in se uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Dvoboj je trajal nekaj manj kot štiri ure in pol.

Bedene je po dvoboju priznal, da je bil ta precej dolg, na trenutke tudi nekoliko dolgočasen. Poudarek je bil na servisu, tako da sta se igralca pogosto sprehajala z enega konca igrišča na drugega. Bedene je po dvoboju dejal, da je proti koncu začutil, da je 38-letni Karlović že precej utrujen, sam pa se je počutil še dovolj svežega.

Med dvobojem je dobival kurjo polt. | Foto: Guliverimage/Getty Images Med dvobojem je dobival kurjo polt. Foto: Guliverimage/Getty Images Šele v petem nizu je začel uživati

Aljaž, ki je pred dvema letoma prevzel britansko državljanstvo (pred kratkim se je znova preselil v Slovenijo, op. p.), je na igrišču začutil, da gledalci stojijo za njim in ga spodbujajo. "Bila je lepa zmaga. Vsakič, ko so mi ploskali, sem dobil kurjo polt. Mislim, da sem v petem nizu pri izidu 5:4 začel uživati v dvoboju. Ali se počutim kot doma? Da, vsekakor. Nisem hotel zapustiti igrišča, ker je bil občutek res lep," je po ponedeljkovem dvoboju povedal Ljubljančan.

Aljaž se je želel po dvoboju oddolžiti svojim navijačem, zato si je vzel nekaj časa za selfieje in avtograme. "S tem sem se jim želel zahvaliti za njihovo podporo," je dejal trenutno 58. igralec sveta.

Aljaž Bedene se bo v sredo popoldne boril za uvrstitev v tretji krog Wimbledona. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aljaž Bedene se bo v sredo popoldne boril za uvrstitev v tretji krog Wimbledona. Foto: Guliverimage/Getty Images

Mu bo številka tri prinesla srečo?

Bedene, ki je že izenačil svoj najboljši rezultat v Wimbledonu (uvrstitev v 2. krog), se bo v sredo pomeril z bosanskim predstavnikom Damirjem Džumhurjem. Igralca se do zdaj še nista pomerila, vsekakor pa ima Aljaž lepe možnosti, da se uvrsti v tretji krog. Igrala bosta na igrišču številka tri, kjer je 27-letni Ljubljančan premagal Karlovića.

Ne spreglejte