Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Pariz

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 10.14

8 let

600. zmaga Novaka Đokovića: Ta zmaga je za mojega sina

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kot kaže, je rojstvo prvega sina dobro vplivalo na Novaka Đokovića, potem ko je v finalu turnirja serije masters v Parizu premagal Miloša Raonića. Zmago pa je posvetil sinu Stefanu.

Kar nekaj časa se je ugibalo, kako bo rojstvo prvega otroka vplivalo na igro trenutno prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Sam je ob vrnitvi na teniška igrišča zatrjeval, da je dobro pripravljen in da je osredotočen le tenis. To je v Parizu le še potrdil. Nole je zdaj še korak bližje, da do konca sezone zadrži prvo mesto na lestvici ATP. Edini, ki mu lahko še teoretično odvzame prvo mesto na lestvici je Švicar Roger Fedeer.

"Zagotovo zdaj kaže bolje kot pred enim tednom. Zmaga v Parizu mi je precej pomagala in tudi moje počutje je zelo dobro, tako da sem pred zadnjim turnirjem v Londonu lahko optimističen," je po dvoboju povedal Nole, ki se na ozira na igre Rogerja Federerja. "Ne morem vplivati na njegove dvoboje, vplivam lahko samo na svoje dvoboje. Tudi v prihodnje bom osredotočen na svojo igro in želim si čim bolje igrati na finalnem turnirju v Londonu. Po vsaki zmagi sem bližje prvemu mestu na koncu sezone."

Nov mejnik v karieri

Srbski igralec je z zmago v finalu osvojil svoj 600. dvoboj v karieri in postal še peti aktivni igralec, ki se mu je uspelo prebiti v elitno skupino. Največ zmag ima nihče drug kot Roger Federer (991), sledi mu Rafael Nadal (706), Lleyton Hewitt jih ima 611, David Ferrer pa 602.

Na ta uspeh so se odzvali tudi nekdanji vrhunski igralci, med njimi tudi legendarni Rod Laver. "Đoković je pravi umetnik drsenja po betonu. Vsakič znova me preseneti. Marsikdo misli, da si bo ravnokar zvil gleženj," je za uradno stran ATP povedal Rod Laver, ki je v eni sezoni dobil vse štiri turnirje za grand slam.

Ob tej jubilejni zmagi pa se Nole znova ni mogel izogniti svojemu sinu Stefanu in svoji spremljevalni ekipi. "Ta zmaga je za mojega sina. To je prvi turnir, ki sem ga zmagal v vlogi očeta. Vedno zelo rad igram tukaj, saj gre za enega največjih turnirjev v sezoni. Zelo sem srečen, da imam ob sebi trenerja, kot sta Marijan Vajda in Boris Becker. Tukaj sta, da mi pomagata po svojih najboljših močeh," je še za konec povedal srbski zvezdnik.

Ne spreglejte