Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
25. 5. 2012,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Dragić

Petek, 25. 5. 2012, 12.25

8 let

Zoran Dragić: Iz Krke bi šel najraje v NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek so se košarkarji Krke veselili že tretje zaporedne lovorike v državnem prvenstvu, pri zadnjih dveh pa je imel veliko zaslug tudi Zoran Dragić, ki se skoraj zagotovo poslavlja od Krke.

Zoran Dragić je v teh dveh sezonah, ko je igral za Krko, občutno napredoval. V letošnjem tekmovalnem obdobju je bil praktično najboljši strelec v ligi ABA. V povprečju je dosegal 11 točk, 4,7 skoka in 1,7 ukradene žoge ter podaje na tekmo. S podobnim izkupičkom se je lahko pohvalil tudi v evropskem Eurocupu, še nekoliko bolj učinkovit pa je bil v slovenskem državnem prvenstvu (13 točk, 5,3 skoka, 1,9 podaje in 1,6 ukradene žoge na tekmo)

Verjetno je osvojiti naslov državnega prvaka na domačem parketu Uniona Olimpije nekaj posebnega za mladega košarkarja. Kako ste doživljali to finalno serijo, sploh ker ste prvo tekmo izgubili in nato nanizali tri zaporedne zmage? Kaj naj rečem? Zaslužili smo si to trofejo. Po porazu nam je trener dejal, naj vztrajamo pri naši hitri igri. Nismo smeli dopustiti, da bi nas Olimpija umirila. To je poskušala s consko postavitvijo v obrambi, ki jo je igrala tudi po več kot polčas na tekmo. Zelo sem vesel novega naslova. To je mogoče moja zadnja tekma v dresu Krke, pri kateri sem preživel dve lepi sezoni. Lepo se je posloviti z naslovom državnega prvaka Slovenije.

S Krko ste med drugim osvojili dva naslova slovenskega državnega prvaka. Bi lahko primerjali ti lovoriki? Prvo leto je bilo nepozabno za Krko. Imeli smo izjemne rezultate. Osvojili smo slovensko državno prvenstvo, pokal EuroChallenge, igrali na zaključnem turnirju regionalne lige. V tej sezoni so vsi pričakovali, da bomo ponovili dosežke izpred leta. Na začetku smo imeli zelo dobro ekipo, vendar je preveč igralcev zapustilo klub in pojavile so se težave. Na koncu smo stopili skupaj. Dvanajst borcev se je borilo za naslov prvaka in uspelo nam je. Zasluženo smo na slovenskem vrhu.

Zdaj si boste zagotovo vzeli nekaj časa za počitek, nato pa vas verjetno vnovič čaka poletno reprezentančno obdobje … Seveda, priključil se bom izbrani vrsti. Sem mlad igralec in v veliko čast mi je, da bom lahko zraven. Naslednje leto je pred nami velika zgodba, ko Slovenija gosti evropsko člansko prvenstvo.

Omenili ste, da je to verjetno vaša zadnja sezona v dresu novomeške Krke. Kako naprej? Zdaj pride na vrsto zaslužen počitek, da si napolnim baterije. Nato bom začel razmišljati, kje bi rad nadaljeval kariero.

Verjetno pa imate želene destinacije, kamor vas najbolj vleče? V ligo NBA seveda, kakor vsakega (smeh). Če to ne bo moja naslednja pot, bi najraje okrepil kakšnega od španskih klubov. Nekaj ponudb je z Iberskega polotoka, vendar ne bi govoril na glas o tem.

Ali je možno, da bi nadaljevali kariero na tem parketu, kjer ste ravno osvojili lovoriko – torej v Stožicah v dresu Uniona Olimpije? Za zdaj se še nisem z nikomer o ničemer pogovarjal. Pustimo času čas. Najprej pride na vrsto počitek.

Ne spreglejte