Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 3. 2016,
22.20

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

karikatura večni derbi NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija burek Zlatko Zahović

Petek, 4. 3. 2016, 22.20

3 leta, 3 mesece

Zaprta Olimpija zmedla Zlatka Zahovića in mu dala misliti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

"Zanimivo, zanimivo," si je mislil Zlatko Zahović, ko se je sprehajal po Ljubljani in uzrl nenavaden prizor. Tako ga je začudil, da ga je povezal s simboličnim padcem nogometne Olimpije.

Na oknih okrepčevalnice Olimpija, iz katerih je v bližini središča Ljubljane po navadi dišalo po trikotnih burekih, ga je presenetil napis "zaprto". Spraševal se je zakaj, a ni našel prave razlage. Bil je zmeden. Nato pa se je domislil, da bi morda lahko prste vmes imelo prekletstvo imena.

Spomnil se je na nevsakdanjo usodo bara Viola, ki je pred leti obratovalo v soseski BS3. Ime ni motilo nikogar, ko pa sta v bližini zrasla štadion in velika dvorana, je začelo motiti navijače Olimpije. Nezadovoljstvo je preraslo na tako visoko stopnjo, da se je bar preimenoval. Viola, simbol mariborskega nogometnega kluba, je izginila iz neposredne bližine novega nogometnega doma Olimpije.

"Morda je karma z imeni vrnila udarec," se je spraševal nekdanji as slovenskega žogobrca, rojen v Mariboru, ko je opazoval žalostno podobo zaprte prodajalne bureka. V trenutku se je spomnil na znani nogometni rek, ki se je v majhni deželi pod Triglavom pogosto izkazal za resničnega.

"Vijolice cvetijo spomladi," ga je ponosno izrekel in pred okrepčevalnico pomahal z vijolično zastavo, ki ga rada spremlja na potovanjih. Podobno velja za majico njegove najljubše glasbene skupine.

Je zaprtje Olimpije nazoren znak, da pomlad ni pisana na kožo tekmecem Maribora, zlasti zeleno-belim? Za zdaj ji gre v prvenstvu odlično. Vodi z visoko prednostjo. Vijolice zaostajajo šest točk. Klavrno stanje priljubljene okrepčevalnice, ki že več desetletij razvaja navijače Olimpije, pa lahko ljubljanskemu klubu vseeno služi kot opozorilo.

"Zanimivo, zanimivo," je odvrnil športni direktor branilcev državnega naslova, še enkrat z začudenim pogledom premeril zaprto okrepčevalnico in se odpravil nazaj na Štajersko. Tam bo danes praznično, saj se bosta v večnem derbiju v Ljudskem vrtu pomerila največja kandidata za naslov.

Zvečer se bo videlo, kdo je boljši. Če bo Maribor premagal najljubšo stranko, se bo Zahović spomnil prigode iz Ljubljane, se nasmehnil in dejal: "Saj sem vedel."

Ne spreglejte