SiolNET. Sportal Sportal +
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Misija: Od 0 do 2864 m

Štafetni podvig iz Pirana do vrha Triglava v enem dnevu je uspel

1,20

termometer

Triglav
Foto: Ana Pogačar/slovenia.info

Enajst športnikov in ena športnica je s kombinacijo različnih športnih disciplin premagalo razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v Sloveniji. Izpred piranskega svetilnika na Punti v Piranu so štartali ob 2.30, Aljažev stolp na Triglavu pa so dosegli malo pred 20. uro.

Štafetna ekipa, ki jo sestavlja 12 privržencev športov na prostem, združenih v društvu FreeApproved, med njimi je samo ena predstavnica ženskega spola, je razdaljo premagovala na različne načine, vsak v svoji najljubši disciplini. Od cestnega in gorskega kolesarstva, do veslanja, jamarstva, gorskega teka in pohodništva.

V štafeti, ki bo Slovenijo premerila od njene najnižje do najvišje točke, sestavlja 12 športnikov in športnica. V štafeti, ki bo Slovenijo premerila od njene najnižje do najvišje točke, sestavlja 12 športnikov in športnica.
Prvi je štafetno akcijo v Piranu začel cestni kolesar Rok Potočnik, sklenila pa sta jo Nejc Štebe in Matevž Blaznik, ki sta se povzpela na vrh Triglava.

Celotno dogajanje je spremljal prvi mož društva Anže Čokl, ki je dogajanje na odpravi tudi dokumentiral.

Udeležence štafete je pot vodila od Pirana do Ljubinja, naprej do planine Razor in Vogla. Sledil je spust do Bohinjskega jezera in nato do planine Konjščica ter proti Kredarici, sledilo je plezanje skozi jamo pod Kredarico na grebensko pot in nato še zadnji del poti do Aljaževega stolpa.

Štafeta Od 0 do 2.864 je del priprav na 5. športni festival Soča Outdoor, ki bo v Tolminu od 30. junija do 2. julija 2017.

Gorska tekačica Barbara Novak je edina predstavnica ženskega spola v ekipi.

 

Štafeta od 0 do 2864 metrov skozi prizmo tvitov Anžeta Čokla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 388
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin