Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Jakov Fak Jakov Fak Robert Kranjec Blaž Kavčič

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 6 mesecev

Rokometaši prekinili dominanco Mazejeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mnogo radosti so nam prinesli športniki v minulem tednu. Najbolj ste se veselili zmag rokometne reprezentance na SP. Namenili ste jim celo več klikov kot Tini Maze.

Slovenska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu iz skupine C, v kateri so ji delale družbo Srbija, Poljska, Belorusija, Savdska Arabija in Južna Koreja, odkorakala ne le brez poraza, ampak celo brez oddane točke. Četa Borisa Deniča je na zadnji tekmi po dramatični končnici premagala evropske podprvake iz Srbije in si zagotovila najlažjega nasprotnika v osmini finala.

Znova je blestela naša zmagovalka iz prejšnjega tedna Tina Maze. Koncem tedna se je kar dvakrat zavihtela na stopničke c Cortini d'Ampezzo. V soboto je prvič v zimi stopila na smukaške stopničke z 2. mestom. V nedeljo pa je kljub težkim razmeram ta dosežek oplemenitila še s 3. mestom v superveleslalomu.

Na podoben način je zablestel Robert Kranjec. Na veliki napravi v japonskem Saporu je v soboto doskočil na 3. mesto, v nedeljo pa stopil na drugo stopničko.

Glede stopničk ni prav nič zaostajal niti biatlonec Jakov Fak. Ta konec tedna je tekmoval v Anterselvi, od koder se je vrnil z 2. mestom z zasledovalne tekme in 3. mestom s šprinterske preizkušnje.

Prav poseben teden pa je za Blažem Kavčičem, ki se ga bo verjetno spominjal tudi s kapljico grenkobe. Na OP Avstralije v Melbournu se je namreč prvič v karieri uvrstil v 3. krog oziroma med 32 najboljših na enem od štirih najelitnejši svetovnih turnirjev. Zaradi skoraj pet ur trajajočega dvoboja s Thomazom Beluccijem pa je bilo njegovo telo prignano do skrajnih meja zmogljivosti, zato so ga v garderobi po dvoboju napadli krči, a ga je zdravstvena služba kmalu oskrbela. Novi Kavčičev podvig je v tretjem krogu nato preprečil Jo-Wilfried Tsonga.

Ne spreglejte