Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2013,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Oscar Pistorius

Petek, 15. 2. 2013, 10.28

8 let

Pistorius obtožen naklepnega umora: zaslišan bo v torek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oscar Pistorius je obtožen umora srčne izbranke Reeve Steenkamp. Zaslišan bo v torek oziroma sredo, do takrat pa bo ostal na policijski postaji.

Južnoafriška tragedija, v kateri je življenje izgubila 29-letna Reeva Steenkamp, polni naslovnice. Je svetlolaso lepotico umoril njen fant Oscar Pistorius? Šestkratni zmagovalec paraolimpijskih iger in udeleženec lanskih olimpijskih iger v Londonu je petkovo jutro dočakal v priporu na policijski postaji Boshkop v Pretorii, nato pa so ga prepeljali na sodišče, kjer je bil obtožen naklepnega umora. Pred vstopom v policijsko vozilo so ga obkrožili novinarji in fotografi, 26-letni športni zvezdnik pa si je obraz pokril s suknjičem. Je tudi edini osumljenec. Njegov odvetnik Kenny Oldwage je zaupal, da Pistorius doživlja postopek zelo čustveno, da pa je v prisebnem stanju. Napovedal je tudi, da bo prosil za varščino, a je policija to možnost odklonila. Pistorius je v sodno dvorano vstopil objokan in vidno pretresen, bil obtožen naklepnega umora, odločitev o varščini pa bo podana v torek. Do takrat bo pridržan na policijski postaji, zaradi invalidnosti pa se je izognil možnosti, da bi prihodnji dni prebil v zaporu. Takrat se bo torej nadaljevalo zaslišanje obtoženca za umor Steenkampove.

Južnoafriški policisti so na kraju dogodka, Pistoriusovem domu v Pretorii, našli pištolo kalibra devet milimetrov. Iz nje so bili izstreljeni štirje metki, ki so bili usodni za 29-letno manekenko, še vedno pa dvigujejo prah nepreverjene govorice, da naj bi za valentinovo ob štirih zjutraj skušala presenetiti fanta, Pistorius pa naj bi v "zmoti", saj je domneval, da se je v hišo pretihotapil vlomilec, poprijel za strelno orožje. Štirikrat naj bi ustrelil skozi vrata kopalnice, kjer je policijo tudi po prihodu na prizorišče zločina pričakalo truplo.

Ne spreglejte