SiolNET. Sportal Sportal +
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
pandemija v nemčiji najbolj prizadela najmlajšo in najstarejšo populacijo

Nemci bi vrnitev športa v polnem obsegu reševali s šestimi fazami

0,01

termometer

otroci šport
Trenutno v Nemčiji v društvih ne more trenirati kar 7,3 milijona mladih do 18. leta starosti. Foto: Thinkstock

Športni ministri nemški zveznih dežel so na konferenci izdelali priporočilo za naslednje "koronsko" zasedanje nemške vlade z ministrskimi predsedniki dežel prihodnji teden, ki predvideva šest faz vračanja športa v pandemiji covida-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemčija covid koronavirus Novice V Nemčiji spet rast okužb, v več deželah bodo odprli šole

Končni cilj je normalizacija pogojev dela za 90.000 klubov in 24 milijonov športnikov vseh kakovostnih razredov. Predlog je pozdravil tudi predsednik nemškega olimpijskega komiteja Alfons Hörmann, ki je prepričan, da je prenašanje okužb v športu moč nadzorovati, kar je dobra podlaga za vnovični začetek delovanja športa na vseh ravneh.

Trenutno v Nemčiji v društvih ne more trenirati kar 7,3 milijona mladih do 18. leta starosti, ukrepi za zajezitev širjenja pandemije novega koronavirusa pa so na področju športa posebej močno prizadeli tudi starostnike. Kar 4,7 milijona Nemcev, starih nad 60 let je bilo pred pandemijo namreč članov različnih športnih klubov in združenj.

Najbolj prizadeti sta mlajša in starejša populacija

Hörmann poudarja, da je prepoved ukvarjanja s športom najprej privedla do pomanjkanja gibanja, kasneje pa tudi do pomanjkanja volje, poguma in perspektive, kar je posebej močno prizadelo mlajšo in starejšo populacijo v državi. Lani so klubi izgubili tri do pet odstotkov svojega članstva, v januarja in februarju pa se je trend izpisovanja iz klubov nadaljeval. Hörmann zato zahteva skupno promocijo športa in politike za vnovično oživitev športnega življenja.

V težkem položaju so se znašli predvsem številni klubi in v Nemčiji se bojijo, da bo brez ustrezne promocije in pomoči države močno zožana raznolikost športne ponudbe za državljane.

Preberite še:

odbojka žoga Sportal Sprememba odloka o omejitvah izvajanja športa Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Sportal Obeta se sprememba odloka o omejitvenih ukrepih v športu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin