Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 1. 2012,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Liverpool rasizem

Sobota, 7. 1. 2012, 17.04

8 let

Nov rasitični izpad v vrstah Liverpoola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometni klub Liverpool v zadnjem času mnogo bolj kot s svojimi predstavami na igrišču buri duhove s svojimi rasističnimi izpadi. Po Luisu Suarezu so tokrat za škandal poskrbeli njegovi navijači.

Na petkovi tekmi 3. kroga FA pokala na Anfieldu med Liverpoolom in Oldhamom so domači navijači poskrbeli za neumnost. Po rasističnem izpadu pred tedni njihovega napadalca Luisa Suarzea, ko je ta rasistično ozmerjal branilca Manchester Uniteda Patricea Evraja, so za podobno gesto poskrbeli še navijači Liverpoola. Tokratna žrtev je bil nogometaš Oldhama Tom Adeyemi. Branilec je bil po zmerjanju vidno šokiran, užaljen, šele po pogovoru s sodnikom Neilom Swarbrickom in soigralci je bil objokani Adeyemi spet pripravljen za nadaljevanje.

Navijači z majicami, na katerih je bila slika njihovega ljubljenca Luisa Suareza - Urugvajec že prestaja kazen osmih tekem ne igranja -, so 20-letnika po poročanju priče na "Kop Endu" ozmerjali z ''Ti j***ni črni idiot''. Tovrstne majice so denimo nosili tudi Suarezovi soigralci s trenerjem Kenneyjem Dalglishem na čelu.

Sporno početje bojda najbolj zvestih in najbolje nogometno izobraženih navijačev na svetu že preučuje policija. ''Lahko potrdimo, da po tekmi nismo nikogar aretirali. Vseeno pa bomo domnevni incident preučili, kar se da podrobno in če se bo izkazalo, da so bili kršeni zakoni, bodo odgovorni za to početje kaznovani,'' je po tekmi dejala merseysideska policija in še dodala: ''Naredili bomo vse in uporabili vsa sredstva, da se pride stvari do dna in bo pravici zadoščeno.''

''Nekaj se je zgodilo. Toma poznam in vem, da je zelo lepo vzgojen nogometaš. Nisem ga še videl, da bi kdaj povzdignil glas, kaj šele, da bi bil tako razburjen. Definitivno se je nekaj zgodilo, kaj točno pa bo znano v prihodnjih dneh,'' je po tekmi povedal trener Oldhama Paul Dickov.

Tekmo so sicer gladko s 5:1 dobili nogometaši Liverpoola, ki so se uvrstili v nadaljevanje najstarejšega tekmovanja na svetu.

Ne spreglejte