Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
11. 5. 2013,
17.29

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Jelenc Srečko Masle

Sobota, 11. 5. 2013, 17.29

4 leta, 11 mesecev

Nekoč nosila jugoslovansko zastavo, v četrtek dvigovala slovensko

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Leta 1991 je potekalo v Bovcu svetovno prvenstvo v spustu, te dni pa Bovec skupaj s Kobaridom gosti evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah.

Na obeh prvenstvih pa je prostovoljno sodelovala Tatjana Komac, danes poročena Sladič. Leta 1991 je kot 15-letno dekle nosila jugoslovansko zastavo. In kako se spominja tistega dne, le nekaj dni pred osamosvojitveno vojno, ko je pod jugoslovansko zastavo vodila športne ase kot so bili Tomislav Crknković, Andrej Jelenc, Srečko Masle, Andrej Grobiša, Joško Kancler …? Ojoj, kje je že to, je sprva vzdihnila in po kratkem premisleku nadaljevala. "Koliko sem bila takrat stara, mislim, da mi je bilo 15 let!? Se mi zdi, da imam še vedno majico, ki je bila v barvah Soče, na njej pa je pisalo Bovec 91'. Prišli so v šolo in so nam rekli, da bomo nosili zastave in jaz sem nosila jugoslovansko zastavo," ponosno pove danes mati dveh otrok. In kako je prišla do jugoslovanske zastave?Čisto po naključju. Sama se nisem nikoli grebla, ostali sošolci so zbirali zastave tujih držav, meni pa je na koncu ostala jugoslovanska. In prav fino je bilo, ker sem se lahko pogovarjala z našimi tekmovalci. Bili so zelo prijetni in prijazni, vendar se nobenega od njih več ne spominjam. "

V četrtek je bilo prisotne več nervoze kot pred 22 leti

Na letošnji otvoritvi evropskega prvenstva pa je imela Tatjana čast dvigovati slovensko zastavo. "Leta 1991 je bilo bistveno bolj sproščeno, saj smo dobili majice in smo hodili kot na olimpijskih igrah. Letos je bil protokol čisto drugačen, vse skupaj je bilo bolj uradno in sem bila precej bolj nervozna kot takrat, saj sem morala paziti, da zastava med dvigovanjem ne bi dol padla. Po koncu otvoritve sem šla še enkrat preverit, če je vse v redu," je v smehu končala pogovor zgovorna Primorka, ki se prav dobro spominja, da se je na prvenstvu pred 22 leti zgodilo, da je prav slovenska zastava padla dol z droga.

Ne spreglejte