Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 12. 2021,
9.17

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,34

1

Natisni članek

vroča čokolada košarka

Petek, 31. 12. 2021, 9.17

1 leto, 2 meseca

Kathleen Fitzpatrick in neverjeten koš

Kako je učiteljica z neverjetnim košem čez noč postala slavna? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,34

1

Kathleen Fitzpatrick, šolska učiteljica, je pred letošnjim božičem poskrbela za pravo internetno senzacijo. Svojim učencem je namreč obljubila, da bo, če z velike razdalje zadene koš, vsem kupila vročo čokolado. Verjeli ali ne, žogo je poletela naravnost v koš. Pa je otrokom potem kupila vročo čokolado?

Posnetek, na katerem učiteljica na šoli Holy Trinity School v Washingtonu zadene neverjeten koš, je na družbenih omrežjih zelo kmalu postal viralen. S košem je učiteljica Fitz, kot jo kličejo na šoli, razveselila otroke tretjega razreda, saj jim je morala kupiti vročo čokolado.

Kathleen Fitzpatrick je v študentskih letih uspešno igrala košarko. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kathleen Fitzpatrick je v študentskih letih uspešno igrala košarko. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vzela je žogo in vrgla …

In kako je nastal viralen posnetek? "Ponavadi med odmori z otroki igram košarko in tega ne jemljem kar tako. Igram, kolikor lahko. Vzela sem žogo in rekla, da če zadenem koš, ves razred dobi vročo čokolado. Vrgla sem in žoga je šla noter," je pred dnevi za ESPN povedala Fitzpatrickova. Seveda je učiteljica tretjega razreda držala besedo in naslednji teden v ponedeljek otrokom prinesla vročo čokolado.

Že v študentskih letih je zadevala koše z razdalje

Potem ko je posnetek osupnil vse, so se mnogi začeli spraševati, kdo je učiteljica Fitz. Izkazalo se je, da je med študijem igrala košarko in bila v tako imenovani ligi WBB tudi nagrajena.

Kathleen Fitzpatrick je v študentskih letih igrala za moštvo Rutgers. In če je morda kdo mislil, da je bil zadeti koš z razdalje velika sreča, se je zmotil. Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, ki kaže, da se je Kathleen večkrat preizkušala v metih z razdalje. A takrat nikomur ni obljubila vroče čokolade.

Ne spreglejte