SiolNET. Sportal Sportal +
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vrhunski šport še naprej deluje, tudi velika mednarodna tekmovanja pri nas

Kaj zaustavitev javnega življenja pomeni za športnike?

0,62

termometer

Simona Kustec
Simona Kustec je pojasnila, kaj zadnje vladne odločitve pomenijo za vrhunski šport. Foto: Ana Kovač

Vlada je na današnji seji sprejela stroge omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa, veljali bodo od 1. do 12. aprila. Tudi v tem času vrhunski športniki lahko še naprej trenirajo, tudi velika mednarodna tekmovanja pri nas bodo lahko v času zaprtja države potekala.

Janez Janša Novice Janša: Vlada se je strinjala s predlogi strokovne skupine o zaustavitvi javnega življenja med prvim in 12. aprilom

"Tudi v tem času veljajo izjeme pri vrhunskem športu, za kategorizirane športnike olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda, ter za kadete in mladince, ki so člani državnih reprezentanc. Ti bodo lahko tudi v tem obdobju lahko še naprej trenirali," je po seji vlade povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Dejala je, da prav tako velja izjema pri organizaciji velikih mednarodnih tekmovanj tako v individualnih kot kolektivnih panogah.

Rekreacija je dovoljena posamezno ali v skupinah v okviru gospodinjstva in družine, vendar le na prostem ob upoštevanju medsebojne razdalje in ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je še povedala Kustečeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin