SiolNET. Sportal Sportal +
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izjemen slovenski dan v Braziliji: atletinjama zlato in bron

0,29

termometer

Leja Glojnarič | Leja Glojnarič je osvojila zlato odličje. | Foto: Žiga Korenčan/Zsis.si
Leja Glojnarič je osvojila zlato odličje. Foto: Žiga Korenčan/Zsis.si

Slovenski športniki nadaljujejo dobre nastope na največjem tekmovanju za gluhe športnike, poletni olimpijadi. Atletinja Leja Glojnarič je osvojila zlato kolajno v mnogoboju. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Iris Breganski. Tekmovanje se je začelo že 7. maja, končalo pa danes s skokom v daljino, metom kopja in tekom na 800 metrov.

Brez finala v teku na 400 metrov pa je ostal Tadej Enci, ki so mu v drugi polovici nastopa pošle moči, so zapisali pri slovenski zvezi za šport invalidov Slovenije. Zdaj ima vidno razočarani Velenjčan dodaten dan časa za regeneracijo in pripravo na kvalifikacije teka na 400 metrov z ovirami.

Komaj 19-letna Brežičanka Leja Glojnarič je vsestranska atletinja, ki najbolj uživa v skoku v višino. V tej disciplini dosega tudi najboljše rezultate, čeprav tudi tekmuje v mnogoboju in metu kopja. Zaradi prirojene okvare sluha, zaradi katere slabo sliši in nosi slušni aparat, je še bolj zagnana ter skuša podirati državne rekorde in beležiti odmevne rezultate.

Iris Breganski je mlada gluha športnica iz Radovljice in članica kluba AD Kronos. Sluh je izgubila v zgodnjem otroštvu. Danes ima najraje sedmeroboj, ker ima veliko panog.

Skupno so slovenski športniki osvojili še 18. in 19. medalja gluhih v samostojni Sloveniji. Najuspešnejši slovenski športnik med gluhimi je Samo Petrač, ki je osvojil šest odličij, kot edini pa se lahko pohvali tako z odličjem z zimske kot poletne olimpijade gluhih.

Preberite še:

Leja Glojnarič Sportal Včasih ne sliši trenerja in jo mora ta loviti, pa kritike ne prenaša dobro, toda ... Marino Kegl Sportal Marino Kegl uspešno čez prvo oviro Marino Kegl Sportal Mu bo na olimpijskih igrah gluhih v Braziliji uspel veliki met?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin