Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 10. 2015,
21.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester City Sevilla liga prvakov liga prvakov nogomet

Sreda, 21. 10. 2015, 21.15

8 let

Huliganski kaos: Poljaki na Otoku obračunali s Španci (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvoboj lige prvakov med Manchester Cityjem in Sevillo je postregel s huliganskim uvodom,. Skupina gostujočih navijačev je doživela napad, za katerim naj bi stali maščevanja željni navijači Slaska.

Se še spominjate lanskoletnih navijaških izgredov na bencinski črpalki Tepanje, ki so po dvoboju med Mariborom in Sevillo polnili naslovnice v Sloveniji? Takrat so jih skupili privrženci andaluzijskega kluba, obstajal pa je sum, da so napad v sodelovanju s slovenskimi navijači ogranizirali huligani Slaska iz Vroclava.

Nekaj podobnega se je v sredo zgodilo v Manchestru. Znano je, da navijači Slaska niso v najboljših odnosih s stanovskimi kolegi iz Seville. Sovraštvo je nakopal zahrbten napad skupine Sevillinih huliganov (Ultras Biris Norte), ki so leta 2013 pred evropsko tekmo med Sevillo in Slaskom napadli maloštevilne Poljake s hladnim orožjem in jim prisilno odvzeli nekaj transparentov.

Sevilli so se maščevali že v Sloveniji

Navijači Slaska so doživeli ponižanje, a v isti sapi napovedali maščevanje, del katerega je prek prigode v Tepanjah (2014) doživela tudi Slovenija. Ko je Sevilla leto pozneje gostovala v Mariboru in izločila vijolice v šestnajstini finala evropske lige, se je po tekmi v Ljudskem vrtu pripetil navijaški izgred na bencinski črpalki Tepanje. V njem so krajšo potegnili navijači Seville.

V napadu naj ne bi sodelovali le Slovenci, ampak naj bi bili vanj vključeni tudi Poljaki, željni maščevanja. Sovraštvo je šlo tako daleč, da so skovali nov načrt in v sredo napadli privržence Seville v središču Manchestra. Čeprav je Slask že zdavnaj končal evropsko sezono, so se odpravili na Otok in napadli Andaluzijce. Na trgu Shambles so leteli stoli in železne ograje, del stampeda poljskih huliganov so posnele tudi kamere, posnetki pa so hitro zaokrožili po svetu.

Angleška policija je potrdila, da je odvzela prostost petim izgrednikom, trije izmed njih pa so razkrili, da jim srce bije za poljski Slask. Na srečo ni bilo hujših poškodb.

Ne spreglejte