Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
27. 1. 2015,
12.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nikola Karabatić Luka Karabatić slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo četrtfinale

Torek, 27. 1. 2015, 12.45

8 let

Zvezdniški bratski par svari: Slovenija igra odlično

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nikoli in Luki Karabatiću, rokometnima reprezentantoma Francije, ne pade na misel, da bi pred sredinim četrtfinalom svetovnega prvenstva podcenjevala slovenske reprezentante. Preveč dobro jih poznata.

Luka in Nikola Karabatić sta ena od bratskih navez, ki jih ima enajst reprezentanc tega svetovnega prvenstva. Nekatere so že odšle domov, Francozi seveda ne. Morda jih bo na pohodu proti kolajnam ustavila Slovenija, ki je tekmec olimpijskih in evropskih prvakov v sredinem četrtfinalu.

Proti prijateljem

Oba Karabatića Slovence izjemno dobro poznata, še več, z njimi tudi prijateljujeta. "To bo posebna tekma, poznam veliko slovenskih igralcev, igrali smo skupaj v Kielu, Montpellieru … Dobro se poznamo. Četrtfinale je pomemben, z zmago si v bitki za medalje. Precej pritiska bo. Mi smo favoriti, a vsekakor bo težko. Slovenija igra odlično," pred srečanjem napoveduje starejši brat, 30-letni Nikola, zvezdnik Barcelone. Z Vidom Kavtičnikom sta v stiku dnevno, z Draganom Gajićem in Primožem Proštom je bil soigralec pri Montpellieru.

"Slovenci so taktično dobri, hitri, dobro igrajo eden na enega, odličen je Uroš Zorman, prav tako Sebastian Skube. Vrnil se je Klemen Cehte, z njim je Slovenija še nevarnejša od daleč," Karabatiću še na misel ne pride, da bi Slovence podcenjeval, čeprav je Francija seveda favorit: "Tekma bo dobra. Težka, ampak poštena." Potem ko so se Slovenci lovili v skupinskem delu, so v osmini finala z odlično igro izločili Makedonce. Morda pa lov na drugi zaporedni finale svetovnih prvenstev le ni misija nemogoče.

Soigralec na soigralca

Krožni napadalec Luka Karabatić je soigralec Klemena Cehteta pri francoskem Aixu. Kaj bi mu sporočil pred tekmo? "Da nam ne bi zabijal preveč golov," se je pošalil Luka, ki odlično govori srbsko: "Klemen je zelo dober igralec. Vse od začetka sezone že odlično igra v Aixu in zabija veliko golov. Je zelo nevaren strelec z razdalje in močno orožje vaše reprezentance. Gotovo bo igral zelo dobro proti nam."

Francija je bila po skupinskem delu prva. V osmini finala je z lahkoto preskočila Argentino in slavila za 13 golov. A izločilni boji so razred zase. Gre tudi za navdih, dnevno formo, srečo. "Malce smo si že pogledali slovenske tekme, sicer ne celih tekem, ampak bolj izseke. Imeli ste težko skupino tako kot mi. V osmini finala ste igrali proti Makedoniji in prepričan sem bil, da boste dobili to tekmo. Zdaj ste dobili še Klemena in čaka nas težko delo," je prepričan 26-letni bradač.

Ne spreglejte