Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2019,
11.41

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Nantes Ademar Leon Magdeburg Pokal EHF RK Gorenje Velenje

Četrtek, 28. 11. 2019, 11.41

4 leta, 4 mesece

Žreb skupinskega dela pokala EHF

Velenjčane čakajo v Evropi atraktivni tekmeci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Gorenje Velenje | Gorenje se bo v Evropi pomerilo s tekmeci iz Španije, Francije in Nemčije. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Gorenje se bo v Evropi pomerilo s tekmeci iz Španije, Francije in Nemčije.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Po današnjem žrebu na Dunaju so znani tekmeci velenjskega Gorenja v skupinskem delu rokometnega pokala EHF. Slovenski pokalni prvak bo igral v skupini C, v njej pa so še nemški Magdeburg, francoski Nantes in španski Ademar Leon.

Celje Gorenje superpokal
Sportal Velenjski rokometaši v tretjem bobnu

Drugo najmočnejše klubsko tekmovanje na evropskih tleh se bo začelo 8. februarja prihodnje leto, končalo pa 29. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 25. in 26. aprila, povratne pa 2. in 3. maja. Zaključni turnir bo 23. in 24. maja v Berlinu.

Težka in atraktivna skupina

"Težka in zelo atraktivna skupina, s samimi velikimi rokometnimi imeni. Vesel sem, da bomo videli kar nekaj nekdanjih os. Že sedaj vabim navijače, da pridejo pozdravit njih in tudi ostala velika rokometna imena. Tako bomo lahko med drugimi videli tudi Kirila Lazarova v vrstah Nantesa in Manola Cadenasa na klopi Ademarja Leona. Zagotovo se bomo borili po najboljših močeh ter skušali jeziti velikane in jim odščipniti tudi kakšno točko. Za naše mlade igralce bodo to zagotovo veliki izzivi, s katerimi bodo pridobili dodatne izkušnje in tudi tako napredovali na svoji športni poti," je po dunajskemu plesu kroglic dejal športni direktor velenjskega kluba Janez Gams.

V skupini A bodo nastopili nemški Melsungen, danski Bjerringbro-Silkeborg, poljska Gwardia Opole in portugalska Benfica Lizbona, v skupini B nemški Rhein-Neckar Löwen, španska Cuenca, francoski Nimes in danski Holstebro, v skupini D pa francoski Pauc, madžarska Tatabanya, nemški Füchse Berlin in španski Logrono.

Velenjčani bodo imeli opravka z atraktivnimi tekmeci. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Velenjčani bodo imeli opravka z atraktivnimi tekmeci. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Evropska rokometna zveza (EHF) je zasedbo iz Šaleške doline, ki je v drugem krogu pokala EHF izločila Metaloplastiko iz Šabca, v tretjem pa Metalurg iz Skopja, uvrstila v tretji boben. V njem so bili tudi Nimes, Füchse Berlin in Gwardia Opole.

Njeni morebitni tekmeci iz prvega bobna so bili Pauc, Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen in Melsungen, iz drugega Bjerringbro-Silkeborg, Cuenca, Nantes in Tatabanya, iz četrtega pa Holstebro, Ademar Leon, Logrono in Benfica Lizbona.

Ne spreglejte