Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
3. 12. 2014,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kielce rak pomoč

Sreda, 3. 12. 2014, 9.46

8 let

Zormanov pomočnik trenerja resno bolan, stekla je obsežna dobrodelna akcija

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kielcam, klubu Uroša Zormana gre odlično. Po sedmih krogih rokometne lige prvakov imajo samo zmage. Njihov pomočnik trenerja pa stopa po trnovi poti.

Zgodba je žalostna, obenem pa potrjuje, da solidarnost še živi. Njen glavni lik je Tomasz Strzabala, pomočnik trenerja Talanta Dušebajeva pri Kielcah, eni najuglednejših in najmočnejših ekip v Evropi. Že poldrugo leto se bori z vrsto krvnega raka. Po operaciji se je zdelo, da ga je že premagal, a je nato bolezen sunila nazaj.

Rešitev bi lahko pomenile terapije v ZDA, a zatakne se – saj veste, kje – pri stroških. Zdravljenje stane okrog 240 tisoč evrov. Da bi pomagal svojemu trenerskemu sinu, je klub pripravil vrsto aktivnosti, povezanih z zbiranjem sredstev. Ne le to. V akcijo, ki poteka pod geslom Ne bodi brezbrižen, so se vključili številni posamezniki, klubi in organizacije.

Številko zneska, ki bo romal Tomaszu, bodo skušali čim bolj povišati z dobrodelno dražbo, kjer bodo na voljo podpisani dresi z velikih tekmovanj, žoge in drugi rekviziti, ki jih bodo prispevali Julen Aguinagalde, Igor Vori, Hans Lindberg, Bogdan Wenta in drugi rokometni zvezdniki. Nabita s čustvi bo brez dvoma ekshibicijsko-humanitarna tekma, ki jo bodo 14. decembra v Lublinu odigrali poljski reprezentanti s selekcijo tujcev, med katerimi bo seveda tudi kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman, eden najbolj prepoznavnih likov Kielc.

Strzabala, letnik 1966, je s klubom povezan dolga leta. Veliko in uspešno je deloval v mlajših selekcijah. Prijatelji pravijo, da je bil videti, kot da ne bi imel te strah vzbujajoče diagnoze, in da se z njo ne bo spopadal sam. Več informacij o akciji najdete na spletni strani dlatomka.pl, konkretno pa je mogoče pomagati z nakazilom na račun s temi podatki: IBAN: PL 51 1140 2017 0000 4402 1262 0110 SWIFT: BREXPLPWMUL.

Ne spreglejte