Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
26. 4. 2013,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Zorman Renato Vugrinec

Petek, 26. 4. 2013, 11.18

8 let

Zorman proti Vugrincu & Co.: Lahko bi prodali 51.000 vstopnic

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo je na urniku ena najbolj vročih tekem rokometne lige prvakov: Kielce na drugi tekmi četrtfinala gostijo Metalurg in branijo dva gola naskoka. Pred dvobojem smo poklepetali z Urošem Zormanom.

''Temperatura je na vrhuncu, vendar je nočemo še dodatno dvigovati, da se morda ne bi kaj zalomilo. Ampak to niti slučajno ne pomeni, da ne verjamemo vase. Če smo zmagali že v gosteh, bi morali po vsej logiki delo tudi doma opraviti z odliko in se uvrstiti na zaključni turnir,'' pred povratnim srečanjem z Metalurgom – v Skopju so nad Renatom Vugrincem, Miladinom Kozlino, Davidom Koražijo in druščino Poljaki slavili zmago s 27:25 – razmišlja Uroš Zorman in opisuje poljsko bitko za vstopnice: ''Izvedel sem podatek, da bi lahko prodali 51 tisoč kart. Tolikšno je bilo povpraševanje. Tisoč petsto kart, ki so jih lahko dali v prodajo, ostale so bile namreč sezonske, je pošlo v dveh minutah. V teh dveh minutah pa je bilo povpraševanje še po 11 tisoč kartah. Poljska je res športna država, navijači nas spremljajo na vsakem koraku. Upam, da bo vse, kot mora biti, in da bo tudi zaključni turnir v poljskih barvah.'' Kielce – njihova dvorana sprejme okrog 4.000 duš - so v ligi prvakov priplule najdlje v svoji zgodovini, enako pa velja za Metalurg.

Težave s kolenom koreninijo na svetovnem prvenstvu

Dva gola prednosti nista veliko, je ta naskok lahko celo varljiv? Ni se treba ozreti veliko nazaj do ekipe, ki je z gostovanja prav tako prinesla dva gola prednosti, nato pa izpadla ... ''Krim je v polfinalu lige prvakinj prav tako v gosteh zmagal za dva gola, potem pa doma izgubil ... To se lahko zgodi vsakemu. Vsak bi podpisal že, da izgubi za gol, dva ali tri, kaj šele da bi zmagal. Razlika ne bi smela biti varljiva, kvečjemu je še dodatni motiv. Nikoli ne reci nikoli, ampak upam, da ne bomo doživeli usode Krima, jaz in ekipa bomo storili vse za to. Če smo že tako blizu zaključnemu turnirju, moramo vse skupaj izpeljati, kot je treba,'' je odločen slovenski kapetan, ki ga v zadnjih dneh desno koleno vendarle pušča malce bolj pri miru: ''Koleno je veliko bolje, kot je bilo v začetku prejšnjega tedna. Že s svetovnega prvenstva sem prišel zelo utrujen, že pred polfinalom sem imel težave s kolenom, zaradi česar na polfinalni tekmi in tekmi za 3. mesto nisem mogel igrati tako, kot bi lahko. Ob povratku sem malo počival, nikoli se nisem pozdravil do konca. Na prvi tekmi proti Islandiji se je koleno odzvalo (začelo ga je boleti, op. a.), sledilo je malo počitka, vrnil sem se na Poljsko, izpustil sem eno srečanje. Nato je na vrsto prišel poljski pokal, koleno mi je malo klecnilo in spet so se začele preglavice. Do tekme (z Metalurgom, op. a.) sploh nisem mislil, da bom lahko igral. Ampak človeška anatomija je čudež. Naslednji dvonoj je bilo s kolenom vse vredu, danes sem tudi dobro. Težko nekomu razložim, da še 24 ur pred tekmo treninga nisem opravil tako, kot bi ga moral.''

''Trio adijo'' na vrhu Evrope

Nazaj k Metalurgu. Eden njegovih ključnih igralcev je Vugrinec. Zanimivo je, da se za junijski zaključni turnir v Kölnu borita dve tretjini tako imenovanega ''tria adijo'', kot je del javnosti ob vrnitvi v Celje pred časom poimenoval trojko Aleš Pajovič-Zorman-Vugrinec. Eden bo gotovo na zaključnem turnirju. ''V celjskem klubu je zdaj druga politika. Pravzaprav sem mu lahko le hvaležen, da je storil to, kar je, in da sem pristal tukaj. Ne gre pa le za celjsko politiko, ampak za mentaliteto Slovencev. Nekateri pljuvajo po meni ali nas, ampak še vedno smo tukaj. Če gledamo konkretno naju z Renatom, se boriva za zaključni turnir, eden bo gotovo tam, čeprav so naju mnogi odpisali. Vsi, ki prihajajo, pa bodo morali še veliko napraviti, da bodo na takšni ravni, kot smo bili in kot smo še danes,'' opozarja srednji zunanji s 14-letnim reprezentančnim stažem ter okrca Kielovega Marka Vujina, ki je pred tedni dejal, da si niti Metalurg niti Kielce ne zaslužijo Kölna: ''(nasmešek) Za to izjavo do prejšnjega tedna sploh nisem vedel. Takšnih stvari si ne smeš privoščiti, ne glede na to, kdo si in za koga igraš. Sploh če si šele prišel na veliko sceno. Morda je bila stvar malo izvzeta iz konteksta ali pa mu je malo 'ušlo'. Kdo si zasluži in kdo ne, ne moreš govoriti, tak je žreb, včasih imaš srečo, včasih ne, zato pa je šport zanimiv. Ne bom govoril za druge, ampak glede na kakovost naše ekipe si nedvomno zaslužimo ... Nič ne bo narobe, če bomo prišli do zaključnega turnirja. Navsezadnje pa bi lahko izpadli tudi v osmini finala.'' No, pa niso. V nedeljo od 17.00 naprej pa imajo imenitno priliko, da se zavihtijo na zaključni turnir.

Ne spreglejte