Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
25. 7. 2014,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miha Zarabec Celje

Petek, 25. 7. 2014, 12.14

8 let

Zarabec v rumenem dresu: To je zame kar velika stopnica

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjanom bo v novi sezoni lovorike pomagal braniti tudi zelo obetavni Miha Zarabec, ki je prišel iz Maribora. Zaveda se, kako velik korak naprej je naredil, s trdim delom pa si želi še dlje.

Branilci dvojne krone so močno prevetrili svojo zasedbo. Poudarek je bil predvsem na pomlajevanju. Povprečna starost Celjanov bo v novi sezono manj kot 23 let. V svojo jato so ujeli tudi zelo obetavnega Miho Zarabca, ki je odločen nadaljevati svoj igralski vzpon. "To je kar velika stopnica zame. Prvič v karieri se bom preizkusil v najmočnejšimi ligi (ligi prvakov, op. p.)," se novega izziva veseli 22-letni srednji zunanji rokometaš.

Imel je tudi ponudbe tujih klubov

V Celju so cilji vedno povezani z vrhom, tudi v naslednji sezoni ne bo nič drugače. "Pričakovanja so jasna. Hočemo osvojiti državni naslov, v ligi prvakov pa premešati čim več štren in se uvrstiti med 16 najboljših. S trdim delom so rezultati zelo dosegljivi," se odgovornosti zaveda Zarabec.

Državni prvaki niso bili edini kandidati za njegov podpis, vendar je bila odločitev zaradi močne želje po prihodu v knežje mesto povsem preprosta. "Imel sem še nekaj ponudb iz tujine, vendar smo se po pogovoru z očetom in zastopnikom odločili za Celje, ki je kakovosten klub z bogato tradicijo. Prepričan sem, da je to velik korak naprej na moji športni poti," je navdušen, da je vijoličasti dres Maribora zamenjal za rumenega celjskega.

V Zlatorogu pričakuje spektakle

Na mestu organizatorja igre bo prišlek iz štajerske prestolnice pri državnih prvakih zapolnil izpraznjeno mesto po odhodu Sebastjana Skubeta in Mateja Lekaija. "Od mene se veliko pričakuje in pripravljen sem na to," od odgovornosti ne beži 22-letni Zarabec, tudi član vseh mlajših selekcij slovenske izbrane vrste.

Žreb lige prvakov je Celjanom namenil izredno atraktivno in obenem težko skupino, kar ni nujno slabo. "Skupina je nora. Pričakujemo same spektakle in ravno to nas lahko ponese med 16 najboljših," vidi celjsko priložnost Zarabec, ki je s Celjani sklenil dvoletno pogodbo.

Nekega dne v Nemčijo

V primeru nadaljevanja vzpona igralske krivulje se nekega dne želi preizkusiti v nemški ligi, vendar bo moral prehoditi še več nadstropij: "Lahko se slišimo čez dve leti, pa bomo videli, kje smo. Do tja je še kar nekaj stopnic in treba je iti postopoma," umirja žogo nekdanji član Maribora. Prav v Mariboru bo zanj najtežje gostovanje v naslednji sezoni, tam je ne nazadnje preživel dve uspešni sezoni: "Proti njim bo še poseben naboj. Vemo, da smo kakovostnejši, vendar lahko se zgodi marsikaj."

Ne spreglejte