Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
18. 9. 2015,
11.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

PPD Zagreb Kiel Domagoj Duvnjak rokomet liga prvakov liga prvakov

Petek, 18. 9. 2015, 11.31

8 let, 3 mesece

Zagreb spet skalpiral velikana, a: V Celju nam bo težje kot s Kielom

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pa ne že spet, so si verjetno mislili rokometaši Kiela, ko so zagrebško Areno drugo sezono zapored zapuščali sklonjenih glav.

Na odprtju rokometne lige prvakov je Zagreb, ki ga drugo sezono vodi slovenski selektor Veselin Vujović, drugič zapored premagal veliki nemški Kiel. In to zelo prepričljivo, z 29:22, v zadnje četrt ure pa so Nemci dosegli le dva zadetka. Niklas Landin, Domagoj Duvnjak, Rene Toft Hansen in drugi so na trenutke bili videti precej nebogljeno, še posebej za klub s takšnim proračunom, ugledom, ambicijami in kakovostjo, ki se je za nameček opekel že lani. Ta hip Kiel tudi na sploh deluje precej skromno, a je jasno, da bo nadaljevanje sezone prineslo dvig enega favoritov celjske skupine.

Zagreb je deloval izjemno superiorno in se je več kot zasluženo veselil izjemno dragocenega para točk. Vujovićevo navodilo, naj ekipa igra na robu izključitve, je obrodilo sadove. "Ekipa, ki ima več izključitev, ponavadi zmaga, ker kaže več želje. Vratar Filip Ivić je bil skupaj z obrambo ključ do uspeha. Domagoj Duvnjak je najboljši igralec na svetu, a nihče ne more igrati 60 minut v takšnem tempu v obrambi in napadu. Predvsem v takšni igri z veliko kontakta. V napadu je precej škripalo, a z veliko požrtvovalnostjo in ob glasnem občinstvu smo dosegli sijajen rezultat. Zadovoljen bi bil tudi z golom prednosti. Pričakujem, da bo na prihodnjih tekmah še več gledalcev," navaja Jutarnji list izjavo Vujovića. Obisk, čeprav ta ni bil več prost, je bil vse prej kot skromen. V Areni se je zbralo več kot 8.500 gledalcev.

"Odlično smo odigrali v obrambi. Verjamem, da lahko v Areni padejo tudi preostali velikani. Ob takšni obrambi moramo le verjeti in popraviti napad. A v Celju nas čaka težja tekma kot proti Kielu. Celjska igra nam ne ustreza in nanjo se moramo dobro pripraviti," pa se je odlični kapetan Zlatko Horvat že ozrl proti naslednji soboti, ko bo v Zlatorogu na urniku veliki sosedski derbi. Še prej pa seveda Celjane čaka sobotno gostovanje pri Bešiktašu.

Ne spreglejte