Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
16. 7. 2015,
10.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet Bojan Voglar EHF Mlinotest

Četrtek, 16. 7. 2015, 10.46

8 let

Zagorje ostalo brez sponzorja, Evropi vseeno reklo da

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Športu v zdajšnjih dneh nikakor ni postlano z rožicami. Klubske uprave lahko označijo za uspeh že, če se proračun ne znižuje. Pri rokometašicah Zagorja (žal) ne bo tako.

Iz kluba so sporočili, da vloge glavnega pokrovitelja ne bo več opravljala skupina GEN-I, ki je bila med največjimi podporniki Zagorjank v zadnjih letih. Neuradno še vedno upajo, da bodo sodelovali z manjšimi vložki. Manko pokroviteljskih sredstev pomeni tudi za okrog tretjino manjši proračun, tako da slovenske podprvakinje računajo, da bodo sezono lahko izpeljale z okrog od 80 do 100 tisoč evri. Seveda za vse selekcije.

Članska bo sestavljena bolj skromno kot v prejšnjih sezonah. "Imeli bomo sedem ali osem starejših igralk. Preostali del ekipe bodo dopolnile mladinke in kadetinje," se je moral z nastalim položajem sprijazniti trener Bojan Voglar.

Ta je v ekipi pozdravil novinke Leo Krajnc, Valentino Panger in Tjašo Stanko. S posoje sta se vrnili Jaša Vrbnjak in Tia Prašnikar. Iz Zagorja so odšle Teja Ferfolja in Marija Obradović, Iza Bratec in Manca Jeglič. Rokometu je zbogom rekla Neža Sterle.

Ajdovska družba v Evropi

Kljub skromnejši zasedbi se je Zagorje vseeno prijavilo v pokal EHF, regionalni ligi pa se je odreklo. Ime tekmic bodo Zagorjanke izvedele na žrebu, ki bo 21. julija, termini igranja drugega kroga pokala EHF pa so 17. ali 18. oktober in 24. ali 25. oktober.

Mlinotest Ajdovščina, ki je v lanski sezoni lepo presenetil, med drugim premagal tudi Krim, odlikuje pa se tudi pri delu z mladimi, bo igral v pokalu challenge, kar je v današnjem času gotovo pogumna poteza.

V tekmovanju, ki nosi po kakovosti številko tri, bo letos nastopalo 25 ekip. Ajdovke bodo začele v tretjem krogu, tekmice bodo dobile na žrebu, ki bo prav tako 21. julija. Prvi evropski nastop bodo imele 14. ali 15. novembra letos.

Ne spreglejte