Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
26. 1. 2017,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Vid Kavtičnik svetovno prvenstvo rokomet Rokometna reprezentanca Francija

Četrtek, 26. 1. 2017, 13.00

6 let, 6 mesecev

Vid Kavtičnik

Po kolajno zaradi fantov, ki garajo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
vid kavtičnik kavticnik | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri 32 letih je pred Vidom Kavtičnikom verjetno še kar nekaj sezon kariere, a zdi se, kot da bi bil na reprezentančni sceni že "od nekdaj". Danes ob 21. uri bo igral v tretjem polfinalu velikih tekmovanj v karieri in slovenski zgodovini, in sicer proti starim znancem Francozom.

pasica pariz | Foto: Še pred 20. rojstnim dnevom je bil Vid Kavtičnik razglašen za najboljše desno krilo Evrope, potem ko je s slovensko reprezentanco v Ljubljani leta 2004 osvojil evropsko srebro.

Poleg je bil tudi pri drugem vrhuncu rokometne reprezentance, ko je ta pred štirimi leti na svetovnem prvenstvu v Španiji osvojila četrto mesto. Dosežek bo poskušala nadgraditi v Franciji, prav tako z njim, a v novi, kapetanski vlogi.

Rokometna reprezentanca se je uvrstila v svoj drugi polfinale svetovnih prvenstev. V skupinskem delu je dosegla tri zmage, en remi in en poraz. V osmini finala je izločila Ruse, v četrtfinalu pa Katarce. Ob 21. uri se bo za vstop v finale pomerila s Francozi.

Vid Kavtičnik na evropskem prvenstvu v Sloveniji pred 13 leti. | Foto: Getty Images Vid Kavtičnik na evropskem prvenstvu v Sloveniji pred 13 leti. Foto: Getty Images Samo kot ekipa

"Nekaj smo že naredili, ampak s tem se ne smemo zadovoljiti. Po letu 2004 bi domov z veseljem prišel še s kakšno kolajno. Ne le zaradi sebe, ampak fantov, ki garajo. Res se trudimo vsi skupaj. Odigrali smo lepo svetovno prvenstvo.

Nimamo igralcev, kot sta Nikola Karabatić in Mikkel Hansen, ampak dobro ekipo. Le tako lahko delujemo," se velike priložnosti, obenem pa tudi omejitev zaveda rokometaš Montpelliera, ki je v francoski ligi zvezdnik.

Spremenjena zasedba

Je k V ključnih trenutkih prevzema odgovornost v napadu in je zanesljiv v obrambi. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN V ključnih trenutkih prevzema odgovornost v napadu in je zanesljiv v obrambi. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN apetan spremenjene reprezentance, ki pa ima vseeno vrsto izkušenih igralcev – njega, Marka Bezjaka, Jureta Dolenca, Mateja Gabra, Matevža Skoka

"Že pred SP smo vedeli, da je kader zelo pomešan. Na žalost ni Zormana, Škofa in Bombača. Mladi igralci in igralci, ki so dobili nove vloge, so te dobro izkoristili. Ne bojijo se. Ne glede na to, ali dobijo pet, deset ali petnajst minut, dajejo, kar morajo dati. Prispevajo svoj delež. Proti Katarju smo na primer skoraj vsi dali gol."

Poskusil je, ampak ...

Francoze pozna izvrstno. Še več kot to, z Nikolo Karabatićem in še s kom ga veže veliko prijateljstvo. "Z Nikolo sva se pogovarjala, bil je zelo vesel, da smo se uvrstili v polfinale. Jaz sem mu govoril, da so oni veliko boljši, da bi to 'zgrabil' in da bi nas Francozi malce bolj podcenjevali (nasmešek, op. a.). Mislim, da ne bo šlo," je Vid v šali (vsaj) poskusil olajšati delo svoji ekipi, a veliki mojster Karabatić ni nasedel.

Ne spreglejte