Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 1. 2017,
4.00

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

rokomet oko strokovnjaka svetovno prvenstvo

Sreda, 25. 1. 2017, 4.00

2 leti

Pod lupo strokovnjaka (7.)

Zoran Jovičić: Niti ene sekunde nisem imel občutka, da gre lahko po zlu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Zoran Jovičić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Čestitke vsem rokometašem, od prvega do zadnjega, in čestitke strokovnemu štabu na čelu s selektorjem," je po zmagi slovenske reprezentance nad Katarjem s 32:30 povedal Zoran Jovičić, nekdanji legendarni slovenski reprezentant, zdaj trener.

"Zagotovo je celotna ekipa igrala sijajno. Z dobro, raznovrstno igro smo razbili Katarce. Obramba je bila dobra, ustavili smo njihovega 'pivota', ko smo osvajali žoge, smo dosegali lahke gole, povsem smo ustavili njihovega vratarja, ki smo se ga tako zelo bali, in si hitro zagotovili visoko vodstvo. Zmage potem nismo izpustili iz rok in se povsem zasluženo uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva, kar je velik, zgodovinski uspeh," je bil po tekmi vesel Zoran Jovičić, ki je s Slovenijo leta 2004 osvojil evropsko srebro.

Padca ob koncu tekme fantom ne smemo zameriti

Slabših zadnjih minut Slovencem, ki so večkrat vodili tudi za devet golov, pa nato zmagali samo za dva, ne zameri. "Ne, to je povsem normalno. Ko tako visoko vodiš, pač psihološko padeš, podzavestno se malo sprostiš, a jaz niti ene sekunde tekme nisem imel občutka, da gre lahko kaj po zlu. Po petih minutah sem bil prepričan, da bomo zmagali," je dejal trener Kopra.

Zdaj Slovenijo v četrtek čaka drugi polfinale svetovnega prvenstva v njeni zgodovini in najtežja mogoča naloga: obračun s svetovnimi prvaki Francozi pred njihovimi navijači. "Francija je zagotovo glavni favorit za naslov. Vemo, kaj pomeni domače igrišče, Francozi pa bi bili že brez njega verjetno favoriti za naslov. Tako so le še bolj izraziti," pravi nekdanji dolgoletni reprezentant, ki je nastopal tudi na olimpijskih igrah leta 2000 in 2004.

Lahko Slovenci v polfinalu presenetijo in izločijo glavne favorite za naslov, Francoze? | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Lahko Slovenci v polfinalu presenetijo in izločijo glavne favorite za naslov, Francoze? Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Zakaj ne bi padli še Francozi?

Kljub dejstvu, da bo Slovenija v polfinalu avtsajder, pa verjame, da lahko poskrbi za presenečenje.

"Zakaj pa ne? Katarci so presenetili Nemce, Madžari Dance, morda bomo mi Francoze. Zgodi se lahko vse. Igra se 60 minut, naši fantje imajo zagotovo možnosti, da se uvrstijo v finale. Res je, Francozi so izraziti favoriti, a tudi na tem prvenstvu smo videli, da so ranljivi. Spustiti se moramo v boj z njimi in poskusiti. Če bomo ob koncu tekme izenačeni, sem prepričan, da Francozom ne bo lahko, saj bodo pod velikim pritiskom," je recept za zmago, ki bi Sloveniji prinesla finale in s tem tudi prvo medaljo na svetovnih rokometnih prvenstvih, razkril Jovičić.

Si medaljo Slovenije upa napovedati? "Nerad napovedujem. Najlažje bi bilo reči, da bomo premagali Francoze in osvojili medaljo, a tega ne bom storil. Rečem lahko le to, da verjamem v naše fante in to, da smo Francozom zagotovo lahko kos," je sklenil.

Ne spreglejte