Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
15. 3. 2014,
22.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj Tone Tiselj

Sobota, 15. 3. 2014, 22.02

7 let, 12 mesecev

Veliko srce samo desetih krimovk premalo za mišice Budućnosti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometašice Krima Mercatorja se poslavljajo od lige prvakinj, potem ko so v 6. krogu glavnega dela s 26:30 (15:17) v Stožicah izgubile proti podgoriški Budućnosti.

Precej klavrno podobo je kazala Krimova zasedba pred zadnjo tekmo lige prvakinj v letošnji sezoni. Odhodi in poškodbe so jo razredčili tako silovito, da je imel trener Tone Tiselj s pomočniki na voljo zgolj osem – prav ste prebrali – igralk v polju in dve vratarki. Miša Marinček in Barbara Lazović sta sicer bili v zapisniku, a dobesedno samo za številko, saj tudi njima zdravstveni razlogi niso dovoljevali nastopa. Tako so Ljubljančanke ostale brez levičarke na zunanjem položaju. Na desni strani sta tako zaigrali kar Andjela Bulatović in Nina Wörz.

Finančni vrtinec

A pravzaprav to še ni najhuje. Dolgoročno je bolj boleče, da je dvakratni evropski prvak ujet v finančni vrtinec, da klub igralkam in osebju dolguje štiri plače in da bi vse rokometašice legalno lahko zapustile klub, kjer jih pravzaprav zadržujeta le srčnost in želja po dokazovanju. Skrhali so se tudi odnosi med ekipo in strokovnim vodstvom, tako da so igralke na lastno željo v zadnjih dveh tednih vadile celo same. Še dobro, da tigricam ob strani stojijo navijači krimovci, ki so bili kot ponavadi glasni ob igrišču.

No, seveda tudi kraljice rokometne Evrope iz leta 2012 niso prispele brez težav. Za največjo je z barbarskim udarcem nasprotnice v glavo na zadnji tekmi z Györom poskrbela Milena Knežević, ki jo je Evropska rokometna zveza precej milostno kaznovala le z dvema tekmama prepovedi igranja. Vseeno fizično močnejše Črnogorke so med drugim nastopile tudi brez nekdanje krimovke Dragane Cvijić.

Dlje od treh golov Budućnost ni mogla

V prvem polčasu, ko so bile krimovke še pri močeh, niso dovolile prednosti, višje od treh golov. Kdo ve, morda so energijo črpale iz upora proti stanju, nemoči, tovarištva, poraza za 15 zadetkov na prvi tekmi ali pa preprosto zavedanja, da položaj slabši, kot je, skorajda ne more biti. Kakorkoli že, zavzetosti na igrišču ni manjkalo.

Dve tretjini Krimovih golov sta prispevali Andrea Penezić in Nina Wörz, ki je prvi strel po štirih golih zgrešila šele v 25. minuti. Zaradi večje mere improvizacije in skorajda ničelne klopi je bilo pri Krimu, ki je izpeljal tudi nekaj polprotinapadov, več tehničnih napak. V obrambi sta Ljubljančankam največ preglavic povzročali leva in desna zunanja igralka Cristina Neagu in Camilla Dalby.

Bojevito do izenačenja

Tudi po odmoru so tigrice še vedno praskale s kremplji. Gostje so izgubile bistveno več žog kot v prvem polčasu. V vratih se je razbranila Jelena Grubišić, a na drugi strani tudi Clara Woltering. Mejna prednost treh zadetkov je ostajala tudi v tretji četrtini tekme. Lepa priložnost za priključek je bila 46. minuta, ko je imel Krim slabih 30 sekund dve igralki več. A je dobil gol in gostje so minuto zatem prvič na tekmi ušle na štiri gole prednosti (23:19). V napadu Budućnosti je blestela Katarina Ježić, ki je v ljubljansko mrežo pospravila vseh sedem strelov, ki jih je usmerila tja.

A prav po njenem prestopu je imel Krim v 54. minuti napad za izenačenje, ki ga je s petim golom izrabila Nina Wörz. Izid je bil poravnan prvič po šesti minuti. Po dveh ljubljanskih izgubljenih žogah sta sledila dva kazenska zadetka Budućnosti in srečanje je bilo odločeno.

Pomembnejše odgovore od tokratne tekme z in za dušo naj bi dali naslednji tedni. Kakšne cilje bo sploh imel Krim v prihodnji sezoni? Kdo bo trener? Kakšna bo ekipa? V Stožicah se obetata pestra pomlad in poletje.

Ne spreglejte