Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2013,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Ivan Vajdl Niko Medved Mario Šoštarič

Sobota, 21. 9. 2013, 14.09

8 let

V sredo "pojedli" Celjane, nocoj na meniju Gorenja Švedi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ivan Vajdl je svojo novo službo na klopi velenjskega Gorenja začel izvrstno. Po treh zmagah v državnem prvenstvu, med njimi je tudi prestižna proti Celju, bo nocoj lovil četrto in prvo evropsko.

V Velenju, kjer ligo prvakov že nestrpno pričakujejo, bo ob 20.30 gostoval Drott Halmstad. Švedski predstavnik se je v elitno družbo uvrstil prek kvalifikacij, ko je zanesljivo premagal Esch. "Uspelo nam je pridobiti posnetek kvalifikacijske tekme iz Luksemburga. Na njej so Švedi klonili s štirimi zadetki, a so na domači tekmi slavili za kar 23 golov. Kaj je bil razlog za to, ne vemo, a dejstvo je, da gre za tipično švedsko ekipo. Igrajo gibljivo 6−0 obrambo z izpadanjem. Uporabljajo hitrega centra in so nevarni iz protinapadov. V napadu se vse vrti okoli zunanje linije. Imajo hitre srednje zunanje igralce, ki imajo občutek za prodor, prav tako pa imajo na desnem zunanjem položaju izrazitega in nadarjenega strelca," je pred pomembno tekmo misli strnil trener Gorenja Ivan Vajdl.

Medved računa tudi na navijače

Zakaj tako pomembno? Ker je prva, ker bodo igrali proti na papirju slabšemu nasprotniku in ker bodo igrali doma. Ker sta prvi dve mesti v skupini že skoraj rezervirani za Flensburg in Hamburg, preostali štirje pa se bodo borili za dve mesti, ki še vodita v osmino finala. To so seveda predvidevanja, realnost lahko seveda ubere povsem drugo pot. Velenjčani pa bodo v nocojšnjo tekmo krenili izjemno samozavestni. Po sredini zmagi nad Celjem, ki je zaradi desetih – če štejemo še trenerja in fizioterapevta pa kar dvanajstih – novicev še toliko bolj spektakularna. "Če se bomo borili tako kot proti Celju, potem ne vidim razloga, da ne bi zmagali," pravi kapetan Niko Medved. "Obris njihove igre imamo. V prvi vrsti moramo popraviti vračanje v obrambo. Večkrat je bilo omenjeno, da je nasprotnik mlad, a s tem se sam ne bi obremenjeval. Tudi mi smo mladi, a to ni ključen faktor. Odločali bosta dobra igra v obrambi in borbenost. Seveda bodo svoje dali tudi navijači, ki nam v dobrem in slabem stojijo ob strani," je še dodal Medved, ki upa, da jih bodo gledalci tudi nocoj podpirali v čim večjem številu in jim pomagali do nove zmage.

Ne spreglejte