Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2012,
16.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Silkeborg

Torek, 16. 10. 2012, 16.50

1 leto, 8 mesecev

V osjem gnezdu se že brusijo žela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oba imata na računu dva poraza in zmago. Oba sta izgubila s Kielcami in Metalurgom. Gorenje Velenje se bo v 4. krogu lige prvakov srečalo s Silkeborgom. "Zanima nas le zmaga," je odločen kapetan.

Še malo in peklenski ritem se bo umiril. Ritem sreda – sobota bo vsaj za nekaj čaka pozabljen. Po četrtem krogu lige prvakov rokometaše Velenja namreč čaka enomesečni premor, naslednja tekma v najmočnejšem evropskem tekmovanju bo na sporedu šele 18. novembra. Po prvih treh krogih se porajajo mešani občutki. Zmaga in dva poraza. Res, da sta se oba poraza pripetila na gostovanju in res, da sta "ose" porazili moštvi, ki se bosta borili za vrh skupine C (Kielce napovedujejo celo "final four"). A ne glede na vse, kakšna točka več ne bi motila nikogar.

Ali bo zaigral, bo vedel šele pred tekmo Je pa zelo pomembno da poraza nista zamajala temeljev ekipe: "Vzdušje je nespremenjeno. Zavedamo se, da je tekmovanje precej težko, a mislim, da sta za nami najtežji gostovanji. Škoda, da ni bilo kakšne točke," pove Marko Bezjak in doda, da se je na Poljskem še kako poznala odsotnost Jureta Dolenca. 23-letnik namreč okreva po poškodbi stegenske mišice in upa, da bo v prihodnosti čim redkeje v vlogi, ki jo je imel v soboto. Ker ni mogel pomagati ekipi, se je preizkusil v komentiranju tekme. Šlo mu je precej dobro. "Zanimiva izkušnja za katero upam, da jo bom v nadaljnji karieri čim manjkrat izkusil. Mogoče po končani karieri. Zanimivo je bilo ekipo spremljati na tak način, čeprav je bilo v drugem delu, ko so fantje zaostajali nekoliko težje," razloži Dolenec, ki še vedno ni prepričan, če bo igral na sredini tekmi. "Pred tekmo bom opravil pregled, kjer bomo točno videli kako in kaj. Preko bolečine tukaj ne moreš, gre za poškodbo mišice, pri kateri lahko, v primeru, da ni popolnoma pozdravljena, pride do hujše poškodbe."

Poziv navijačem: Upam, da se vas zbere čim več Če še ne ve, v kolikšni meri bo lahko pomagal, pa Dolenec verjame v zmago. "V sredo moramo dobiti dve točki. Če se želimo uvrstiti naprej, moramo zmagovati domače tekme. V skupini ni še nič odločenega, v igri je še 14 točk, za nami pa sta že dve najtežji gostovanji." Podobnega mnenja je tudi Bezjak, ki je z 21 goli najboljši strelec "os" in osmi strelec lige prvakov. "Kdaj pridejo tudi tekme, ki jih moramo dobiti. Moramo začeti nabirati točke. Obračun je doma in kaj drugega kot zmaga ne pride v poštev. Ne smemo niti razmišljati o čem drugem. Naredili bomo vse, upam pa tudi na pomoč navijačev. Da bi se jih le zbralo čim več."

Obračun Gorenja in Bjerringbro-Silkeborga bo na sporedu v sredo ob 20. uri. Tehtnica, ki določa kakovost, se nekoliko bolj nagiba na stran slovenskih prvakov. Ti so se z danskimi podprvaki srečali že trikrat. V sezoni 2008/2009 so jih v četrtfinalu pokala EHF dvakrat premagali, dve sezoni pozneje pa izgubili na "wild card" turnirju.

Ne spreglejte