Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
24. 9. 2016,
13.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Natisni članek

Uroš Bregar Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 24. 9. 2016, 13.48

6 let, 6 mesecev

Dve prijateljski srečanji s svetovnimi prvaki

Ugleden preizkus za Slovence pred svetovnim prvenstvom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

1

Slovenska rokometna reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenske rokometaše v začetku leta 2017 čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji. Zadnja priprava Slovencev pred prvenstvom naj bi bili po poročanju francoskih medijev dve tekmi z gostitelji prvenstva.

Kot piše francoska spletna stran handnews.fr, bodo zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom prvenstva aktualni svetovni prvaki odigrali s Slovenijo, s katero naj bi se udarili dvakrat.

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića in Francozi se bodo srečali 6. in 8. januarja v Toulousu in Montpellieru.

Svetovno prvenstvo, kamor sta uvrščeni obe reprezentanci, se začne 11. januarja, Slovenijo pa v skupini B čakajo obračuni s Španci, Makedonci, Islandci, Tunizijci in Angolci, ki bodo prvi nasprotnik Slovencev 12. januarja.

Članice se bodo zbrale v prvem tednu oktobra

Selektor slovenskih rokometašic Uroš Bregar je na začetek priprav povabil 20 deklet. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Selektor slovenskih rokometašic Uroš Bregar je na začetek priprav povabil 20 deklet. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po večletnem premoru, natančneje po šestih letih, se na evropska prvenstva vrača tudi ženska reprezentanca.

Rokometašice so si z uspešnimi kvalifikacijami zagotovile nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo med 4. in 18. decembrom gostila Švedska. Uvodoma se bodo borile v skupini A, kjer bodo njihove nasprotnice domačinke Švedinje, Srbkinje in Španke.

Dobra dva meseca pred začetkom tekmovanja bodo kandidatke za nastop na prvenstvu stare celine opravile teden dni skupnih priprav. Pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja se bo reprezentanca zbrala v ponedeljek, 3. oktobra, na Ptuju.

Na prvi pripravljalni ciklus je vabljenih 20 igralk, izmed katerih jih je 16 nastopilo tudi na zadnji tekmi kvalifikacij proti Črni gori. Naslednji pripravljalni ciklus bo na sporedu konec novembra.

Seznam reprezentantk

Ines Amon, Nives Ahlin, Polona Barič, Katja Čerenjak, Teja Ferfolja, Ana Gros, Neli Irman, Nina Jeriček, Lea Krajnc, Lina Krhlikar, Barbara Lazović, Miša Marinček, Tamara Mavsar, Valentina Panger, Ana Petrinja, Janja Rebolj, Tjaša Stanko, Sergeja Stefanišin, Maja Užmah, Branka Zec

Ne spreglejte