Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
11. 11. 2013,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nenad Stojakovič rokomet

Ponedeljek, 11. 11. 2013, 12.10

8 let

"Top" zvezdniki bodo dali drese za zdravljenje nekdanjega reprezentanta

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Nenad Stojakovič se bori z okvaro hrbtenice, ki ovira njegovo gibanje, za pot in bivanje v Braziliji, kjer se bo zdravil, bodo izvedli dobrodelno dražbo.

Celjan Nenad Stojaković je bil član slovenske rokometne reprezentance v njenih začetnih letih in tudi pozneje. Robustni krožni napadalec, ki je bil izjemen obrambni mojster, je za izbrano vrsto zbral 33 nastopov in dosegel 21 golov. Igralsko kariero je sklenil pred osmimi leti v trboveljskem Rudarju. Napotil se je v trenerske vode, a 47-letnika pri tem ovira okvara hrbtenice, ki mu zelo otežuje gibanje ter povzroča nemalo bolečin, čeprav je opravil že štiri operacije.

Stojakovič že nekaj sezon vodi kadetsko ekipo Gorenja. Da se njegovo zdravstveno stanje ne bi poslabšalo, pa potrebuje zdravljenje v Braziliji. Njegovi prijatelji bi mu radi priskočili na pomoč in zbrali denar za stroške poti in bivanja tam.

V organizaciji Dragane Jusupović bo tako decembra potekala dobrodelna dražba dresov znanih rokometašev, košarkarjev in nogometašev. Da bosta prispevala svoja dresa, sta že obljubila nekdanji slovenski in zdajšnji beloruski reprezentant Sergej Rutenka ter slovenska reprezentantka Alja Koren. Andrej Gole bo iz svoje zasebne zbirke podaril dresa Sergeja Gorboka in Edvarda Kokšarova, znameniti fizioterapevt Gorazd Žužek bo priskrbel dres bahrajnske reprezentance, na voljo pa bodo še dresi marsikoga.

Dražba bo potekala prek Facebooka, da bo imela čim širši doseg, vodil jo bo dr. Milan Rajtmajer, ki ima s tovrstnimi projekti veliko izkušenj. Na omenjenem socialnem omrežju bodo na voljo fotografije dresov z opisi igralcev in začetno dražbeno vrednostjo. Akcija se bo končala januarja na eni od tekem slovenske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015, nato pa bo ves zbrani denar transparentno prejel Nenad. Podrobnejši podatki o akciji bodo znani v prihodnjih dneh in tednih.

Ne spreglejte