Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
15. 3. 2016,
13.22

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet reprezentanca Veselin Vujović seznam selektor

Torek, 15. 3. 2016, 13.22

5 let

To so igralci, ki bodo Sloveniji poskušali izboriti olimpijske igre

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović je izbral 21 igralcev, ki bodo kandidirali za kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Ta bo med 8. in 10. aprilom na Švedskem.

Tekmeci Slovenije so domačini, Španci in Iranci. V Rio potujeta najboljši dve ekipi. Rokometna reprezentanca ima še tretjič priložnost, da se uvrsti na olimpijske igre. A pred njo bo na turnirju v Malmöju na Švedskem zelo težka naloga. "Žreb nam ni bil naklonjen, tako kot ne na evropskem prvenstvu. Imeli bomo iste tekmece, Španijo, finalistko EP, in Švedsko, ki gosti turnir. Naslonil sem se na igralce, ki so bili na EP.

Po njem (Slovenija je osvojila 14. mesto, op. a.) sem bil tudi sam pod negativnim vtisom. A objektivno so nas izločili evropski prvaki, finalisti in Švedi, ki so bili tradicionalno močni. Nismo bili daleč od napredovanja. Ena žoga, ena sedemmetrovka in stvari bi se lahko obrnile drugače," je ob razkritju seznama dejal selektor Veselin Vujović. Slovenija napada eno od prvih dveh mest na turnirju.

O dvomih

Priznal je, da je imel nekatere dvome. Tudi na primer o vpoklicu Uroša Zormana. "Gorazd Škof, Luka Žvižej, Uroš Zorman. Mislim, da je prav, da se takšni igralci sami odločijo, kdaj je konec reprezentančne kariere. Po pogovoru z Urošem sem začutil njegov ogromen motiv in željo pomagati. To lahko prenese na igralce. Prepričan sem, da bo dal vse od sebe, da gremo na OI. To sem mu rekel in sprejel je, da ga mogoče zaradi na primer potencialno slabše forme ne bom dal na seznam 16-erice," je glede kapetana dejal Vujović.

O Mihi Žvižeju

Potem ko je izpustil evropsko prvenstvo, se v reprezentanco vrača Marko Bezjak. Priložnost bo dobil Žiga Mlakar, Blaž Janc in Urh Kastelic bosta pomagala mladinski reprezentanci.

Namesto Dragana Gajića in Luke Žvižeja, ki sta končala reprezentančni zgodbi, sta poleg Simon Razgor in Mario Šoštarič. Tako kot na Poljskem tudi tokrat na seznamu ni Mihe Žvižeja. Ni ga niti na spisku 28-erice.

"Miha Žvižej je sijajen igralec in še boljši človek. A ker nihče od zunanjih igralcev ne more veliko pomagati v središču obrambe, zato potrebujem dobre obrambne igralce med krožnimi napadalci. Neumno in žaljivo bi bilo, da ga dam na seznam 28, ampak da ga ne vzamem na tekmovanje. Po drugi strani pa bi ga že jutri rad videl v svojem klubu," je pojasnil selektor.

Ni 1. april, da bodo priprave 1. aprila

Priprave se bodo začele 1. aprila, tedaj bo selektorju na voljo 16 igralcev. Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Simon Razgor in Dean Bombač se bodo ekipi pridružili pozneje. Zaradi zaključnega turnirja lige Seha bo nekaj treningov izpustil tudi selektor. Na Švedsko bo odpotovalo 19 igralcev. Tam bo imel Vujović priložnost za dve menjavi. Slovenci najprej igrajo s Španci, nato s Švedi in na koncu z Iranom.

Ne spreglejte