Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
27. 2. 2016,
22.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odzivi Zagreb liga prvakov liga prvakov rokomet

Sobota, 27. 2. 2016, 22.51

8 let

Tekma številnih napak, ki je Celjanom vzela marsikaj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dve tekmi z Zagrebom v ligi prvakov, dva celjska poraza za gol. Drugi, 23:24, je še posebej skeleč, ker pomeni pokopane upe na napredovanje v ligi prvakov iz sicer zahtevne skupine A.

Celjani so bolje odigrali prvi polčas, ko so se uspešno spopadali tudi s sodniškimi odločitvami. Nekje deset minut pred koncem pa so Zagrebčani povedli za velike štiri gole. Kljub odličnemu Stipetu Mandaliniću, ki je zabil deset golov iz prav toliko poskusov, so z zaporednima goloma prišli do možnosti za izenačenje. Za zadnji napad so imeli 22 sekund, a je Ivan Stevanović obranil strel Luki Žvižeju. Zadnja tekma z Bešiktašem bo tako namenjena priložnosti za edino domačo zmago v tekmovanju.

"Lahko si predstavljam, kako se počuti Branko"

"Hvala navijačem, ki so verjeli, kar smo tudi mi – da lahko dosežemo pozitiven rezultat, čeprav so tu padala največja imena evropskega rokometa. Čestitam Zagrebu za zmago in svojim fantom za prikazan boj," je povedal celjski trener Branko Tamše, ki se ni želel spuščati v analizo sojenja.

Dejstvo pa je, da so bili pivovarji ne glede na zapravljeni zadnji strel besni na črnogorska sodnika. Zadovoljni pa niso bili niti Zagrebčani.

"Lahko si predstavljam, kako se počuti Branko, ki je imel ob zadnjem strelu želeni rezultat na dosegu roke. Čudna tekma, polna živčnosti, nihče ni igral na svoji ravni, veliko število preobratov in napak sodnikov. Imeli smo priložnost, da obrnemo tekme, odlične obrambe celjskega vratarja so Slovence vrnile v igro, Ivan Stevanović pa je bil spet na ravni svoje veličine," je dejal Veselin Vujović, trener Zagreba: "Celje si zasluži boljšo uvrstitev, želim mu veliko sreče v drugih tekmovanjih in v prihodnji sezoni. Celje je prava evropska ekipa, to kaže na vsaki tekmi." Njegova ekipa si je z zmago tudi teoretično zagotovila napredovanje.

Proti ostalim dejavnikom je težko …

Miha Zarabec je bil nekoliko manj diplomatski od svojega trenerja. "Imeli smo svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Borili smo se do zadnje sekunde kot vedno. Hvala navijačem, zaslužili smo si vsaj točko, a smo morali igrati tudi proti ostalim dejavnikom. Težko je s sedmimi igralci igrati proti devetim in zapustiti dvorano sklonjenih glav," je dejal Trebanjec, ki je igral kljub poškodbi in skoraj brez treninga. Tako kot Arthur Patrianova in obolela Luka Žvižej in Vid Poteko. Tudi zato poraz še posebej boli.

Ne spreglejte