Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
13. 11. 2014,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Branko Tamše rokomet liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 13. 11. 2014, 22.13

8 let

Tamše verjame, da bo kmalu padel kakšen evropski velikan

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjani so bili v Löwnu dolgo v igri za dve točki, vendar so ob koncu preveč popustili in še četrtič izgubili. Trener Branko Tamše verjame, da bo kmalu padel kakšen evropski velikan.

Državni prvaki so po nekoliko slabšem začetku ujeli vodilni klub nemškega prvenstva Rhein-Neckar in protu njemu kar lep čas tudi vodili, vseeno pa na koncu niso zadržali dovolj zbranosti za presenečenje in izgubili s 31:27.

"Po takšni tekmi je težko karkoli reči. Dobro smo bili pripravljeni na njihovo igro, vendar smo na koncu zapravili vse, kar smo gradili do tedaj. To se nam je zdaj že kar nekajkrat zgodilo, vendar je treba poudariti, da so to zares najboljše ekipe," je bil po tekmi le delno zadovoljen Branko Tamše.

Njegovi varovanci so na glavni odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti in tudi v začetku drugega polčasa narekovali ritem, nato pa jim je zmanjkalo goriva. Uspelo jim je še znižati rezultat na 25:26, za kaj več pa niso imeli moči. Vseeno ima mlada ekipa dobre obete za prihodnost, je prepričan strateg Celjanov.

"Vemo, kaj delamo prav in česa ne, zato se moramo iz teh porazov kaj naučiti, da bomo lahko premagovali tudi tako močne tekmece, kot je Rhein-Neckar. Verjamem, da nam bo to v bližnji prihodnosti uspelo," je odločen Tamše.

”Moramo pokazati mirnost za premagovanje takšnih nasprotnikov”

Kljub dobri igri so Celjani izgubili še četrtič od petih tekem, čeprav je večji del tekme v Löwnu dišalo po presenečenju.

"Bili smo blizu, vendar imamo še vedno le dve točki. Upam, da nam bo enkrat uspelo odigrati 60 minut na visoki ravni in nam bo uspelo premagati tako renomiranega nasprotnika," je po neuspehu dejal najizkušenejši Celjan in kapetan Luka Žvižej, ki je izpostavil predvsem domačega vratarja Niklasa Landina. Danski čuvaj mreže je v zaključku tekme obranil nekaj pomembnih strelov.

"V drugem polčasu nismo zadevali iz položajev, ko bi morali. Njihov vratar je odlično branil in naredili so razliko. V določenih trenutkih tekme nam še manjka izkušenosti. Moramo pokazati umirjenost za premagovanje takšnih ekip in upam, da smo se iz teh napak česa naučili," je še dejal strelec treh zadetkov za Celjane.

Ne spreglejte