Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
26. 11. 2013,
11.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nenad Stojakovič operacija hrbtenica dražba

Torek, 26. 11. 2013, 11.51

7 let, 12 mesecev

Šport je Stojakoviču dal mnogo, vzel pa mu je zdravje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Decembra bo potekala dobrodelna dražba dresov za pomoč pri zdravljenju Nenada Stojakoviča, nekdanjega rokometnega reprezentanta in zdaj trenerja, čigar zgodbo predstavljamo.

Nekdanji krožni napadalec slovenske reprezentance, Celja, Rudarja, Dobove in Trima Nenad Stojakovič ima po igralski karieri velikanske preglavice z zdravjem, natančneje s hrbtenico, ki so mu jo morali operirati že trikrat. Zadnja diagnoza je vtekanje možganske tekočine v hrbtenjačni živec na področju prsi, kar mu izjemno otežuje gibanje in povzroča precejšnje bolečine. Novi operativni poseg bi bil tvegan, saj obstaja določen odstotek možnosti, da bi pristal na invalidskem vozičku, po drugi strani pa ni niti zagotovila za izboljšanje stanja. Hromost pa se lahko pojavi tudi, če se ne odloči za operacijo. Čeprav ne želi omalovaževati uradne medicine, se je 47-letni Celjan odločil za alternativno zdravljenje v Braziliji.

Njegovi prijatelji, na čelu z Dragano Jusupović, so mu sklenili priskočiti na pomoč z dobrodelno dražbo dresov, ki bo decembra potekala prek Facebooka in za katero so svojo "službeno obleko" že obljubili Sergej Rutenka, Nikola Karabatić, Dragan Gajić, Vid Kavtičnik, Jure Dolenec, Matej Gaber, Danijel Šarić, Arpad Šterbik, Kiril Lazarov, Borut Mačkovšek, Nenad Bilbija, Sani Bečirović, Boštjan Cesar, Valter Birsa, Samir Handanović, Jasmin Handanović, Mišo Brečko, Branko Ilić, Aleš Mertelj, Nejc Pečnik in številni drugi. Izkupiček bo v popolnosti transparentno namenjen finančni pomoči Nenadu za pot v Brazilijo in tamkajšnje bivanje.

Vselej vedri in priljubljeni Nešo je pred kratkim skupaj s še 21 slovenskimi trenerji prejel naziv master coach, najvišjo izobrazbo v svetu rokometa. Gibalne motnje ga seveda ovirajo pri treningih in tekmah, zato med njimi sedi, fante posname in jim pozneje to pokaže ali pa za demonstratorje izbere boljše igralce.

"Fante bi rad obdržal v športu. Pa ne le v športu. Naj se ukvarjajo s čimerkoli, samo da bo 'na polno'. Če imajo neko obveznost, so manj za računalnikom, v lokalih, spoznavajo se, si pridobivajo določene vrendnote, naučijo se ločiti dobro od slabega. Dogodki, ki jih doživljajo na igrišču in ob njem, jim bodo gotovo pomagali pri razvoju," Stojakovič na športno udejstvovanje gleda mnogo širše kot samo tekmovalno-rezultatsko. A ko smo že pri tem: z velenjskimi kadeti je v lanski sezoni osvojil šesto mesto v Sloveniji. Pod njegovo taktirko igralci napredujejo, kljub nekaterim omejitvam pa si je s športnim znanjem in človeško širino pridobil veliko avtoriteto ter spoštovanje.

Ne spreglejte