Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
10. 1. 2016,
8.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet David Miklavčič Hrvaška Slovenija Bonifika evropsko prvenstvo Poljska

Nedelja, 10. 1. 2016, 8.40

8 let

Slovenski "ubijalci" kaznovali hrvaško sproščanje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pripravljalna tekma rokometne reprezentance s Hrvaško, ki so jo Slovenci dobili za visokih 15 zadetkov, je znova potrdila, da je David Miklavčič v odlični formi.

Med tistimi, ki je v pripravah na evropsko prvenstvo, to se začne naslednji konec tedna na Poljskem, nedvomno in brezpogojno znova opozoril nase, je v slovenski reprezentanci gotovo David Miklavčič. Izkušeni levičar priznava, da nad svojo vlogo v francoskem Tremblayju ni najbolj navdušen, a to se v reprezentanci niti najmanj ne izraža. Vedno je veljal za zanesljivega igralca, letos je to še posebej očitno. Brezkompromisen in trden v obrambi, natančen in racionalen v napadu.

V Celju proti Makedoncem je počival, v Krškem proti istemu tekmecu in obakrat proti Hrvatom je bil odličen. Slovenija si je najvišjo prednost v Bonifiki – proti Hrvaški je slavila rekordno visoko, kar z 32:17 – priigrala ravno, ko je bil na igrišču tudi on.

"Končno smo odigrali tekmo, ki je sestavila vse elemente naše igre. Prej, ko smo bili dobri v obrambi, nam ni šlo v napadu, enkrat ni šlo vratarjem, naredili smo veliko napak … Tokrat pa smo tekmo sestavili v dobro celoto. Če smo vsi igralci 120-odstotni, smo sposobni dobiti vsako tekmo. Tega smo sposobni, tega se zavedamo, upamo, da bomo zadržali takšno igro. Da bomo imeli dobro ali celo vrhunsko prvenstvo," je v koprski Bonifiki po koncu te vsekakor vse prej kot vsakdanje tekme razlagal Miklavčič.

"Hrvaška se je preveč sprostila"

"Slovenija je pokazala že marsikaj dobrega kot slabega. Ne gledamo toliko na rezultat kot igro. Pri tej in tudi na prejšnjih tekmah v določenih delih nismo bili nezadovoljni. Manjkajo detajli, ki naredijo rezultat. Nismo bili 'ubijalci'. Tokrat pa smo to pokazali, Hrvaška se je preveč sprostila in dali smo ji lekcijo 15 golov, kar se v preteklosti ni dogajalo, ker smo se velikokrat tudi mi preveč sprostili in zmagali z bistveno nižjo prednostjo. Zdaj smo pokazali boj, srce in smo super zadovoljni," je dodal Miklavčič, ki je izpustil zadnji dve veliki tekmovanji.

Za svetovno prvenstvo v Katarju sta prednost pred njim dobila dva Jureta, Dolenec in Natek. Pred SP v Španiji mu je načrte podrla poškodba. Kot kaže, je pripravljenost tokrat na njegovi strani. In če nam dovolite oceno: precej bi bili presenečeni, če Miklavčiča ne bi bilo med potniki za Vroclav. Zmaga na prijateljski tekmi točkovno seveda ne pomeni nič, lahko pa zariše obzorje potencialov pri igralcih.

Ne spreglejte