Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
26. 2. 2014,
16.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet Maribor Branik

Sreda, 26. 2. 2014, 16.58

8 let

Slovenski rokometni klubi še korak bližje regionalni ligi Seha

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je naklonjeno ideji o vstopu slovenskih klubov v regionalno ligo Seha. To naj bi se zgodilo že prihodnjo sezono.

Potem ko je načelno privolitev za vstop dveh ali treh – številka še ni dokončno znana – slovenskih rokometnih klubov v regionalno ligo Seha dalo združenje prvoligašev, se je na idejo pozitivno odzvalo tudi predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Slovensko sodelovanje v Sehi v prihodnji sezoni sicer teoretično še ni povsem potrjeno, a prav velikih ovir zanj ni več. Če se izrazimo drugače: vse gre v smer, da bi se to zgodilo. Seveda ob predpostavki, da posebni delovni skupini dokončno dorečeta sodelovanje z vodstvom lige, ki ima za pokrovitelja plinskega giganta Gazprom, in poiščeta pravi model za tekmovanje v 1. NLB Leasing ligi. Klubi, ki bodo/bi igrali ligo Seha, seveda obenem vzporedno ne bodo mogli tekmovati tudi v državnem prvenstvu, ampak se bodo pridružili v končnici. Na seji predsedstva RZS je prevladovalo mnenje, da bi bila optimalna številka šest klubov v zaključnem delu slovenskega prvenstva. In ta sekstet bi se boril za prvaka.

Argumenti za vstop v regionalno ligo so večji tržni potencial, razvoj igralcev in večje število težkih tekem, saj je kakovostna razlika med vrhom in dnom slovenskega prvenstva vse večja. Člani predsedstva so poudarili, da nastopajoči v ligi Seha ne smejo izgubiti stika s slovensko ligo.

Ščepec zdravega skepticizma je izrazil šef sodnikov Andrej Juratovec, ki je dejal: ''Naj klubi pazijo, kako bodo odšli, saj se lahko zgodi, da bodo prišli kmalu nazaj.'' Do naslednje seje predsedstva RZS, ki bo konec aprila, imata delovni skupini nalogo, da popolnoma odstranita ovire in s tem tlakujeta pot slovenskim klubom v regionalno tekmovanje. Na skupščini, ki bo sredi maja, predvidoma sledi sprememba tekmovalnega pravilnika in tudi teoretični blagoslov za regionalno romanje slovenskih klubov.

Ne spreglejte