Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
19.30

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

2

Natisni članek

Slovenska rokometna reprezentanca Domen Makuc

Petek, 5. 11. 2021, 19.30

2 leti, 5 mesecev

Domen Makuc

Slovenski dragulj, ki vse bolj opozarja nase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

2

slovenska rokometna reprezentanca, trening, Domen Makuc | Domen Makuc postaja vse pomembnejši član Barcelone. | Foto Grega Valančič/Sportida

Domen Makuc postaja vse pomembnejši član Barcelone.

Foto: Grega Valančič/Sportida

21-letni slovenski rokometaš Domen Makuc iz leta v leto vse bolj opozarja nase. Lani si je uresničil dve želji, najprej je podpisal pogodbo z Barcelono, nato pa z njo še osvojil ligo prvakov. Srednji zunanji igralec je ob tem vse pomembnejši kamenček v mozaiku katalonskega kluba, hkrati pa si s tem vse močneje utira tudi pot v slovensko izbrano vrsto, kjer je sicer konkurenca izjemno močna.

Redko se zgodi, da je športnik pri 21 letih uresničil svoje največje sanje. A to se je v pretekli sezoni zgodilo Domnu Makucu, ki je pogumno stopil v velike čevlje v Barceloni in se povzpel na evropski klubski vrh. Mladi slovenski rokometaš ob tem iz tekme v tekmo vse bolj opozarja nase, v tej sezoni se njegova minutaža na igrišču še povečuje, ob tem pa navdušuje tudi z nekaterimi izjemnimi potezami.

"Dobivam še več priložnost in odgovornosti kot lani. Še bolj uživam v igri, tudi fantje mi še bolj zaupajo kot prej. Na vsaki tekmi se skušam izkazati, pokazati kaj novega. A vedno je prostor za napredek, hkrati pa se moramo do nadaljevanja sezone še bolj uigrati," pravi 188 centimetrov visoki rokometaš.

Poleti so v javnosti zaokrožili tudi podatki, da se je katalonski velikan sicer znašel v primežu finančne krize. "Osebno se s tem ne obremenjujem, sam tega tudi ne občutim. Imamo zelo korekten odnos in se res nimam kaj pritoževati," pojasnjuje član Barcelone, kjer sicer igra tudi Blaž Janc.

Z reprezentančnimi soigralci se je ta teden pripravljal v Zrečah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Z reprezentančnimi soigralci se je ta teden pripravljal v Zrečah. Foto: Grega Valančič/Sportida V pravi formi, ko bo to najbolj potrebno

Makuc je še kot član Celja Pivovarne Laško že pri rosnih sedemnajstih letih zaigral v ligi prvakov in postal prvi milenijec, ki se je v tem najelitnejšem evropskem tekmovanju vpisal med strelce. Nase je opozarjal tudi v mladi slovenski izbrani vrsti, zanimanje številnih evropskih velikanov je lani poleti obrodilo sadove, Makuc pa se je na pot za kruhom podal v Barcelono.

V njegovi prvi sezoni mu je šlo s katalonskim klubom vse kot po maslu. "Po idealni prvi sezoni v dresu Barcelone brez tekme s porazom smo letos gotovo vsi malce bolj razočarani. Izgubili smo že nekaj pomembnih točk, zataknilo se nam je tudi na svetovnem klubskem prvenstvu, a glavni del sezone šele prihaja. Upam, da se bomo še uigrali in da bomo igrali še boljše, kot igramo zdaj. Verjamem, da bomo na koncu sezone spet na pravi ravni in da bomo zadovoljili vsa svoja pričakovanja," je prepričan Makuc.

Vrnitev v Slovenijo  "Vedno se je lepo vrniti v Slovenijo in preživeti nekaj časa s fanti." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Vedno se je lepo vrniti v Slovenijo in preživeti nekaj časa s fanti." Foto: Grega Valančič/Sportida

Makuc je v preteklem tednu svoje znanje s preostalimi reprezentančnimi soigralci pilil v Zrečah. "Vedno se je lepo vrniti v Slovenijo in preživeti nekaj časa s fanti, s katerimi se med klubsko sezono ne vidimo toliko. Veliko treniramo, pridobivamo nova znanja in se uigravamo," pravi slovenski rokometaš, ki bo najverjetneje pomemben del slovenske izbrane vrste tudi na januarskem evropskem prvenstvu, kjer bo Slovenija branila četrto mesto.

"Iskreno mi misli še ne uhajajo k evropskemu prvenstvu. Do takrat sta še dva meseca, do takrat me čaka tudi še kar nekaj dela v klubu, a gotovo se veselim tega tekmovanja, upam seveda, da bom del ekipe, da bom lahko čim bolj pomagal in da bom s tem pripomogel k čim boljšemu rezultatu," je še sklenil Makuc.

Preberite še:

Miha Kavčič
Sportal Vranješ naknadno poklical okrepitev
Ljubomir Vranješ
Sportal Po pol leta spet skupaj: Vranješ preizkuša taktične zamisli in vključuje novince
Celje Pivovarna Laško : PPD Zagreb, liga prvakov, Tilen Kodrin
Sportal Trebanjci do zanesljive zmage
Ne spreglejte