Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2021,
14.20

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Ljubomir Vranješ

Ponedeljek, 1. 11. 2021, 14.20

2 leti, 5 mesecev

Slovenski rokometaši začeli novembrske priprave

Po pol leta spet skupaj: Vranješ preizkuša taktične zamisli in vključuje novince

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Ljubomir Vranješ | Del čete Ljubomirja Vranješa je opravil prvi trening novembrskih priprav, ki jih bodo v soboto končali s pripravljano tekmo s Hrvaško. | Foto Grega Valančič/Sportida

Del čete Ljubomirja Vranješa je opravil prvi trening novembrskih priprav, ki jih bodo v soboto končali s pripravljano tekmo s Hrvaško.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Moška članska rokometna reprezentanca Slovenije, ki jo v začetku prihodnjega leta čaka evropsko prvenstvo, se je zbrala prvič po pol leta in z dopoldanskim treningom v Zrečah odprla novembrski pripravljalni teden. Četa Ljubomirja Vranješa bo ob treningih ter testiranju motoričnih in morfoloških značilnosti v soboto odigrala tudi prijateljsko tekmo s Hrvaško v Novigradu.

Ljubomir Vranješ
Sportal Šved na slovenski klopi razkril, kakšno ekipo si želi

Članska izbrana vrsta Slovenije se je zbrala na reprezentančnem zboru v standardni pripravljalni bazi na Štajerskem. Izbranci selektorja Ljubomirja Vranješa bodo tam trenirali do sobote, ko bodo odpotovali na pripravljalno tekmo z južnimi sosedi v hrvaškem Novigradu, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Prvega treninga v novembrski reprezentančni akciji se je udeležilo 15 rokometašev. Ob vratarjih Urbanu Lesjaku in Jožetu Bazniku so parket športne dvorane Zreče preizkusili še krilni rokometaši Tilen KodrinTadej Mazej in Blaž Janc, leva zunanja Nik Henigman in Borut Mačkovšek, desni zunanji Jure DolenecMatic Grošelj in Tadej Kljun, srednja zunanja Staš Skube in Domen Makuc ter krožna napadalca Vid Poteko in Kristjan Horžen. Soigralcema na levem zunanjem položaju se je, po naknadnem selektorjevem vabilu, pridružil tudi 26-letni Vid Levc, ki je za moštvo Slovenj Gradca 2011 na osmih obračunih Lige NLB v tej sezoni zbral 36 zadetkov. 

Gašper MargučMiha ZarabecBlaž Blagotinšek in Urh Kastelic se bodo zaradi klubskih obveznosti v preteklih dneh ekipi pridružili na ponedeljkovem popoldanskem treningu.

"Ta teden želimo preizkusiti formo in nove taktične kombinacije ter v moštvo vključiti novince. Veliko bomo trenirali obrambo in nasprotne napade." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Ta teden želimo preizkusiti formo in nove taktične kombinacije ter v moštvo vključiti novince. Veliko bomo trenirali obrambo in nasprotne napade." Foto: Grega Valančič/Sportida

V torek testiranja, v soboto gostovanje v Istri

V torek bodo reprezentanti opravili motorična testiranja in testiranja morfoloških značilnosti, ki jih bo RZS izvedla v sodelovanju s Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani. Udeležila se jih bo tudi skupina mlajših rokometašev (Jernej DrobežAleks KavčičStaš Slatinek JovičićMiha KavčičUroš MiličevičDomen Novak in Aleks Vlah).

V soboto se bo slovenska izbrana vrsta odpravila v hrvaško Istro, kjer bo odigrala pripravljalno tekmo s hrvaškimi rokometaši. Prijateljski preizkus se bo začel ob 18. uri.

David Špiler
Sportal "Pozabljeni" slovenski reprezentant, ki je našel srečo na Hrvaškem

Poudarek na obrambi in protinapadih

"Mislim, da smo dobro začeli. Preostali rokometaši se nam bodo pridružili v ponedeljek popoldne. Zelo sem zadovoljen, saj imajo reprezentanti veliko volje. Ta teden želimo preizkusiti formo in nove taktične kombinacije in v moštvo vključiti novince. Veliko bomo trenirali obrambo in nasprotne napade," je ob začetku priprav dejal Vranješ.

"Polni smo motivacije, teden bomo poskušali čim bolje izkoristiti," pravi kapetan Jure Dolenec. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Polni smo motivacije, teden bomo poskušali čim bolje izkoristiti," pravi kapetan Jure Dolenec. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Vedno je lepo, ko se zberemo. Še posebej, ko mine toliko časa, zato imamo še več energije in motivacije. Ta teden je poseben, saj na sporedu ni toliko tekem. Več imamo časa za treninge in izboljševanje stvari, ki v preteklosti niso bile najboljše. Vse skupaj bomo na koncu preizkusili proti Hrvatom, eni izmed boljših reprezentanc na svetu. Polni smo motivacije in teden bomo poskušali čim bolje izkoristiti," pravi kapetan Jure Dolenec.

V začetku prihodnjega leta reprezentanco čaka evropsko prvenstvo, na katerem se bo v skupinskem delu tekmovanja v Debrecenu pomerila s Severno Makedonijo, Črno goro in Dansko.

Med mladimi obrazi je tudi Tadej Kljun. | Foto: Sportida Med mladimi obrazi je tudi Tadej Kljun. Foto: Sportida

Kljun si ni mislil, da bo tako hitro prišel do te ravni

"Občutki so izjemni. Res sem ponosen, da sem lahko del te ekipe. Nisem si mislil, da bom tako hitro prišel do te ravni. Upam, da se pokažem v najboljši luči. Delal bom to, kar znam, in užival. To je najpomembnejše. Teden bo naporen, saj imamo za pripravo na tekmo malo časa, a vsi bomo dali vse od sebe," pa pravi Tadej Kljun.

 

Ne spreglejte