Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
29. 10. 2013,
14.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca Boris Denič

Torek, 29. 10. 2013, 14.21

8 let

Slovenija v bitko s Švicarji brez Zormana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska rokometna reprezentanca se bo na prvo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015 (sreda, 20.00) podala brez organizatorja igre in kapetana Uroša Zormana.

Uroš Zorman, organizator igre slovenske rokometne reprezentance, ima poškodovan desni gleženj, trenira po posebnem programu in opravlja terapije. "Že na reprezentančni zbor je, kot veste, prišel poškodovan. Zdravniška služba mu je dala rdečo luč. Urošev gleženj še ne more zdržati naporov. Poskušali bomo narediti vse, da bi ga usposobili za gostovanje v Zaporožju," je na srečanju z novinarji povedal selektor Boris Denič, ki se še ni odločil, na katero šestnajsterico bo računal na sredini kvalifikacijski tekmi za SP 2015 s Švico, ki jo bodo odigrali v Velenju (20.00). Poleg Zormana ne bo igral še en srednji zunanji, Marko Bezjak, ki ima poškodovano koleno. Namesto njiju bo precej več priložnosti kot sicer dobil Dean Bombač. ''Njegova forma ponuja optimizem. Tudi prej ga je. Deki tudi v preteklosti ni bil sporen,'' je Primorca, s katerim v tej sezoni sodelujeta pri Dinamu iz Minska, pohvalil selektor, o Švicarjih pa ni želel izgubljati veliko besed.

''Vemo, da Švicarji igrajo v bundesligi, da je prvenstvo korektno. O njih govorimo s spoštovanjem, a cilj je zmaga. Igrajo v obrambni postavitvi 6-0, niso slaba reprezentanca, a mi smo kakovostnejši. Nič drugega kot zmaga ne pride v poštev. O Ukrajincih se bomo pogovarjali po Švici,'' je zatrdil Denič, ki ga srečanje z Ukrajino na gostovanju čaka v nedeljo. V skupini je še Luksemburg. Do izločilnega dvoboja, ki lahko ekipo popelje na svetovno prvenstvo v Katar, pa bo prišel le zmagovalec skupine.

Eden od tistih Deničevih izbrancev, ki so ta hip v najboljši formi, je brez dvoma prvi strelec francoske lige Dragan Gajić: ''Nikogar ne smemo podcenjevati, nobene tekme ne smemo vzeti niti 95-odstotno. Nazadnje se nam je to maščevalo, ko se nismo uvrstili na evropsko prvenstvo. Iz minusa poskušamo priti na ničlo in se uvrstiti na svetovno prvenstvo. Moramo se oprijeti igre, kakršna nas je že krasila. Seveda gremo na zmago.''

Ne spreglejte